GVARDIOLA: Pobedu posvećujem Jupu! (VIDEO)

Trener minhenskog Bajerna kaže da je njegova ekipa zaslužila sreću koju je imala u utakmici Superkupa Evrope protiv Čelsija

  • 0

Osmi put u svojoj karijeri Pep Gvardiola je porazio Žozea Murinja. Pobedu minhenskog Bajerna nad Čelsijem u Superkupu Evope, španski trener je posvetio svom prethodniku na klupi Jupu Hejnkesu.

- Bajern sada ima sve titule ovog sveta. Hvala igračima, veoma sam ponosan. Nije bilo lako, igrali smo dobro, kontrolisali meč, ali za trijumf je potrebno i malo sreće. Mislim da smo je zaslužili - rekao je Gvardiola, čiji je tim do izjednačenja na 2:2 stigao pogotkom Havija Martineza u 120. minutu.

Prethodno je Čelsi dva puta vodio, golovima Fernanda Toresa u 8. i Edena Azara u 93. minutu, dok je strelac za Bajern bio Frank Riberi u 47. minutu.

U penal seriji Bavarci su pogodili svih pet udaraca, a odlučila je odbrana Manuela Nojera Belgijancu Romelu Lukakuu.

Čelsi je od 85. minuta igrao sa 10 igrača posle isključenja Brazilca Ramiresa.

Upravo to bio je razlog da Žoze Murinjo posle meča saspe "drvlje i kamenje" na švedskog sudiju Jonasa Eriksona, ali i na UEFA, pošto, kako je naveo, stalno mora da igra sa desetoricom.

Međutim, Gvardiola nije hteo da polemiše sa Portugalcom, iako je mogao, pogotovo što je statistika ubedljivo bila na strani aktuelnog šampiona Nemačke i Evrope.

- Nikad nije lako pobediti Murinja i Čelsi - poručio je Gvardiola, kome je trofej Superkupa prvi u Bajernu, a ukupno 15. u trenerskoj karijeri.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA