Crnogorci slavili u trileru protiv Makedonaca, Letonci tricama po Aci trici! (FOTO)

Na premijeri grupe u kojoj je Srbija, Letonija lagano pobedila tim Bosne i Hercegovine sa 86:75, koji će u četvrtak na megdan Srbiji

  • 0

Crna Gora pobedom je otvorila Evropsko prvenstvo u Sloveniji! Triler u Jesenicama protiv Makedonaca pripao je Sokolovima sa 81:80  (25:24 , 20:22, 19:21, 17 -13 )

Utakmici naših južnih suseda, i protinika selekcije Srbije u grupi B, obeležile su česte smene u vođstvu i igre u serijama. Crnogorci su u finišu prvog poluvremena vodili devet poena prednosti, ali su Makedonci serijom trojki na poluvreme otišli sa poenom prednosti.

I početak drugog dela igre bolje su otvorili Sokolovi, ali su Makedonci od sredine treće deonice preuzeli vođstvo koje su čuvali do 10 sekundi pred kraja meča. Plejmejker Crne Gore Tajris Rajs bio je precizan sa linije slobodnih bacanja čime je doveo Sokolove u vođstvo 81:80, što je bio i konačan rezultat, jer Mekejleb posle prodora nije bio precizan na drugoj strani.

Foto: AP/ Tanjug

Najefikasniji u timu Crne Gore bili su Suad Šehović i Tajris Rajs, koji je bio odlučujući igrač u preokretu,  sa 16 poena, dok su se u timu Makedonije izdvojili Bo Mekejleb sa 23 poena i Damjan Stojanovski koji je upisao 19.

Obe ekipe su imale dosta šupljina u odbrani pozicionog napada, pa su napadi često završavani prodorima do samog koša posle igre jedan na jedan.

U prvom meču Grupe B, u kojoj je i Srbija na Evropskom prvenstvu, Letonija je neočekivano lako savladala BiH sa 86:75 (20:20, 23:13, 19:24, 24:18).

Čini se iznenađujuće laka pobeda Letonaca, tradicionalno šuterske selekcije.

Letonci su čitav meč bili u vođstvu, u nekoliko navrata dozvolili selekciji Ace Petrovića da se opasno približi, ali i pored toga pokazali da su u ovom trenutku ozbiljnija ekipa.

Bivšu sovjetsku republiku koja će u drugom kolu igrati protiv Crne Gore predvodio je fenomenalni Freimanis sa 24 poena, dok je brat Partizanovca Davisa Bertansa - Dairis zaustavljen na devet poena.

U redovima Bosne (sutra rival) je najefikasniji bio Nihat Đedović sa 19 poena, poen manje ostvario je Mirza Teletović. Emledin Kikanović, koji je po dolasku u Sloveniju pozdravio navijače Zvezde, zabeležio je 16 poena. Tim Ace Petrovića imao je velikih problema u odbrani, a ova ekipa je pokazala da će verovatno biti topovska hrana i ostalim ekipama grupe do kraja.

Letonci su tradicionalno rešetali izvan linije za tri poena (11 uspešnih pokušaja), dok su Bosanci bili preskromni (dva uspešna šuta od 15 pokušaja).

GRUPA B (Jesenice)

Letonija – BiH 86:75

Makedonija – Crna Gora (17:45)

Srbija – Litvanija (21:00)

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA