(NE)MOGUĆA MISIJA: Kanađani slavili u dublu, Srbiji do finala trebaju dve pobede

Finale Dejvis kupa igra se od 15. do 17. novembra, a ko će se pridružiti teniserima Češke videćemo u nedelju. Korak bliže jednom od najstarijih sportskih trofeja su Kanađani, pošto su Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić, za razliku od Bojsija posle rezultatske drame izgubili od kombinacije Nestor/Pospišil sa 2:3 (7:6, 3:6, 6:2, 6:7, 8:10)

  • 4

Finale Dejvis kupa igra se od 15. do 17. novembra, a ko će se pridružiti teniserima Češke videćemo u nedelju. Korak bliže jednom od najstarijih sportskih trofeja su Kanađani, pošto su Ilija Bozoljac i Nenad Zimonjić, za razliku od Bojsija posle rezultatske drame izgubili od kombinacije Nestor/Pospišil sa 2:3 (7:6, 3:6, 6:2, 6:7, 8:10).

Najviše uzbuđenja u celom meču viđeno je u taj-brejku četvrtog seta gde posle "regularnih" 12 gemova nije bilo brejkova, a onda su teniseri prosto "krali" protivničke servise. Kanađani su bili uspešniji, dok je Srbija bila kažnjena izgubljenim setom. Istina, ni peti nije bio manje uzbudljiv, ali samo zbog činjenice da je prošlo 16 gemova dok neko nije oduzeo servis.

Ruku na srce, izjednačenost oba para, neminovno je odveo u peti set kojem su se najviše obradovali navijači. U njemu... U njemu su više koncentracije imali Kanađani pa su posle više od četiri sata igre upisali vrednu pobedu.

Ilija Bozoljac je bio mnogo aktivniji u ovom meču, ali ne zato što se Nenadu nije igralo, već zbog činjenice da su ga i jedan i drugi kanadski teniser maksimalno forsirali. Zbog ovoga je nekada najbolji dubl igrač sveta - Nenad Zimonjić promašivao ono što obično ne radi.

Malo više od četiri sata trajao je meč posle kojeg Srbiji do duela sa Češkom, opet u "Areni" nedostaju dve pobede. Novak Đoković će protiv Miloša Raonića, od 14 sati igrati za izjednačenje, a onda će Janko Tipsarević morati da pobedi umornog Pospišila. Naravno, ovo je daleko od nemoguće misije, a podrška sa tribina će morati da bude veća jer je "neprihvatljivo" da se u Beogradu glasnije čuju Kanađani.

Podsetimo, pre tri godine su izabranici Bogdana Obradovića slavili u "Areni", a ukoliko pobede Kanadu na istom mestu će igrati protiv Berdiha, Stepaneka i ostatka "knedlički".

Pobeda iz 2010. proslavljena je šišanjem na ćelavo, a šta će nam sada prirediti teniseri... Videćemo.

PRVI SET

Zimonjić i Bozoljac su u prvom gemu oduzeli servis protivnicima, da bi prednost potvrdio i Nenad svojim servisom. Ilija, iako igra tek osmi dubl meč u karijeri (jednom je 2006. godine igrao u paru s Jankom), podseća na onaj dan u aprilu kada su u Bojsiju, on i Nenad pobedili braću Brajan.

Sledećih šest gemova nije bilo brejkova, a onda su Kanađani uzeli servis Bozoljcu. Istina, najveću grešku u tom gemu napravio je daleko iskusniji Nenad, poslavši jednu laku loptu u veliki aut. Prvi set se završio u taj-brejku, a dobila ga je Srbija sa 8:6 Istina, posle 3:6 i oduzetog servisa u najgorem trenutku, malo ko je verovao da će prisustvovati ovakvom raspletu. Najzaslužniji je bio Ika...

DRUGI SET

Drugi set nije doneo nikakvu promenu... Igrao se po scenariju kojim se prvi i završio. Obe kombinacije nisu uspele da se "odlepe", a prvi brejk sada prave Nestor i Pospišil. Oni su Srbiji oduzeli servis u petom gemu. Prednost su sačuvali do kraja seta, koji su, posle servisa mladog Pospišila pretvorili u 6:4 i set za 1:1.

TREĆI SET

Naravno, pitanje koncentracije biće presudno za ishod ovog meča. Posle pet prvih gemova Ilija Bozoljac, kojeg su najviše "trošili" Kanađani kažnjava i oduzima gem Nestoru. U tom šestom gemu ne verujemo da je Zimonjić igrao više od dva-tri puta. Srbija je povela sa 4:2. Do kraja seta "promena" nije bilo, pa su Srbi s "nulom" u devetom gemu došli do 6:3.

ČETVRTI SET

Uzbuđenja nema ni u četvrtom setu. Oba tima sigurno dobijaju svoje servis gemove, a prvi problem imao je Ilija. Naime, na 0:30 pri rezultatu 2:3 za Kanadu uspeo je da sa dva asa i vinera dobije servis. Zimonjić je više kao posmatrač, pošto od početka Pospišil i Nestor sve što mogu igraju na 356. dubl igrača sveta.

Pri rezultatu 4:4 Srbija je na servis Nestora imala 30:0, ali su sa tri vezane greške Ika i Nenad dozvolili nekada najboljem dubl igraču da se izvuče iz problema i "obezbedi" servis. Ilija je spasao i set pošto su Kanađani posle dve greške nekada, takođe, najboljeg dubl igrača sveta imali 40:30. As servisom je ponovo poravnao skor na 5:5.

"Regularni" deo seta je prošao bez i jednog brejka, a onda je drama nastala u taj-brejku, drugom u meču. Obe ekipa su kao na traci gubile svoje servisa, a u toj "pometnji" bolje su se snašli Kanađani. Pospišil je "bombom" završio set, pa će ovaj rezultatski neizvesan meč odlučiti peti set.

PETI SET

Ništa novo... Ni posle skoro četiri sata igre teniseri čuvaju svoje servise. Istina, iskusni Zimonjić i Nestor lakše nego Ilija i Pospišil. Teniseri su čuvalu svoje servise u prvih 16 gemova, a onda su Kanađani uzeli servis.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA