DEBAKL: ABA ligašima samo jedna pobeda u devet mečeva!

Obraz jedino osvetlala Olimpija. Da li je ovo otrežnjenje ili jednostavno negativan raspored na početku evropskih takmičenja?

  • 0

Otrežnjenje ABA ligaša! Regionalna liga, jedna od jačih u Evropi, doživela je veliki debakl na evrosceni pošto je čak osam od devet klubova poraženo napustilo parkete u Evrokupu i Evroligi.

Pognute glave teren su redom napuštali Budućnost, Cedevita, Radnički, Igokea, MZT, Cibona u Evrokupu, da bi im se potom iz Evrolige pridružili Zvezda i Partizan.

Jedinu pobedu je ostvarila Olimpija, koja, s druge strane, beleži jedan od najgorih startova u ABA ligi (0-3).

Košarkaši Crvene zvezde dočekali su da se posle 14 godina posta ponovo nađu u najelitnijem košarkaškom takmičenju, ali novi ''debi'' neće pamtiti po dobrom. Nošeni pobedama protiv Igokee i Radničkog, ''crveno-beli'' su u krcatoj "Areni" dočekali rusku Lokomotivu i izgubili (87:83).

Drugi evroligaš iz Beograda, ekipa Partizana, bila je na pragu senzacije u Blaugarani, ali je favorizovana Barselona uspela da slomi otpor ''crno-belih'' u drugom poluvremenu i slavi sa 67:60. Bio je ovo drugi uzastopan poraz izabranika Duška Vujoševića koji su u prethodnom kolu ABA lige poraženi od Krke.

Seriju poraza u Evrokupu otvorio je Radnički, koji je neuspešno debitovao na evropskoj sceni. Panionios je bio bolji rival i slavio je u Atini sa rezultatom 77:72, mada su Kragujevčani bili u egalu do samog kraja. Još jedna ekipa iz ABA lige je pognute glave napustila Grčku jer je Budućnost tesno poražena u Solunu protiv PAOK-a (85:84), iako su pred poslednju deonicu imali sedam poena više.

Mnogi ljubitelji košarke u Republici Srpskoj su se nadali da bi Igokea, posle fenomenalne prethodne sezone, mogla uspešno da startuje i u Evropi. Međutim, doživeli su šamar u Turskoj, gde su poraženi od kaširjake sa čak 30 poena razlike (90:60). Ništa bolje nije prošao ni još jedan debitant MZT s obzirom na poraz od Skonta u Rigi.

Čast hrvatskih klubova ove sezone u Evropi brane Cibona i Cedevita, ali prvo kolo neće pamtiti po dobrom. Cedevita je poražena u Nemačkoj od Brose Basketa, dok su Cibosi kod kuće doživeli 24. uzastopni poraz u evrotakmičenjima. Bolji od šampiona Hrvatske bio je francuski Le Man (78:76).

Da premijerna evropska nedelja ne prođe u totalnom debaklu, pobrinuli su se košarkaši Olimpije, koji su u ''Stožicama'' savladali italijanski Vareze i tako najavili bolje dane i u ABA ligi.

Gore od ovoga svakako ne može, a priliku da osvetlaju obraz sebi, ali i regionu, klubovi će imati već naredne nedelje kada će čak šest klubova biti domaćini.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA