Najstrože kazne za huligane na Derbiju!

- Ovo je prevršilo svaku meru. Lično ću zahtevati najstrože kazne, jer ovo ne vodi ničemu - rekao je komesar za takmičenje Superlige Srbije Vladimir Bulatović

  • 10

Komesar za takmičenje Superlige Srbije Vladimir Bulatović najavio je najoštrije kazne za fudbalske klubove Crvenu zvezdu i Partizan zbog ispada navijača i dešavanja na 145. prvenstvenom večitom derbiju.

- Ovo je prevršilo svaku meru. Lično ću zahtevati najstrože kazne, jer ovo ne vodi ničemu. Derbi je uvek bio merilo našeg fudbala, nesto prema čemu su se ostali klubovi ravnali, a juče smo imali situaciju da 80 odsto gledalaca prati dešavanja na severnoj i južnoj tribini, umesto utakmicu. Takvim stvarima mora da se stane na put - rekao je Bulatović Tanjugu.

On je dodao da će Zajednica superligaša tražiti od Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije najstrože kazne za izgrednike.

- U narednih nekoliko dana videćemo o kakvim kaznama je reč. Disciplinska komisija FSS ima nekoliko kazni, oni će raspravljati, a mi ćemo svakako zahtevati najoštrije sankcije - poručio je Bulatović.

Generalni sekretar Zajednice superligaša Branislav Delić, takđe je najavio oštre kazne.

- Ovako ponašanje navijača i izgredi na stadionu moraju da se zaustve. Ovo je u nadležnosti Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, koja će svakako podneti prijavu - poručio je Delić.

Fudbaleri Zvezde pobedili su na Marakani Partizan rezultatom 1:0, a najveći derbi srpskog fudbala obeležili su brojni navijački incidenti, pre i za vreme meča.

Tokom incidenata teže i lakše je povređeno više osoba, dok su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova priveli 41 osobu.

Oko pola sata pre početka "večitog derbija" došlo je do sukoba izmedu dve frakcije navijaca Partizana, "Zabranjenih" i "Alkatraza", a utakmica je u 53. miniutu prekinuta pošto su navijači crno-belih na južnoj tribini zapalili veliku vatru.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    3. novembar 2013 | 11:51

    Kreteni. Zasto pominjete Zvezdu u ovom slucaju kad svi znaju ko je pravio nerede.Ako vam je to naredio karadzic onda je jasno da ne dozvoljavate da se grobarima niko ne sme pribliziti na tabeli. Idioti jadni ocekujem da ce te kazniti Zvezdu da igra pred praznim tribinama. Svima je jasno ko je pravio nerede na tribinama i ko je napao padobrance pred pocetak utakmice.Ako ce te se dodvoriti ministru policije i njegovom ruzicu sto su izgubili a isti se druze sa vodjama navijaca koji ubijaju da bi le ili svoje komplekse,nemoj te mesati Zvezdu. Idite vise iz javnog zivota da vam se ime nigde ne pomonje zagorcavate zivot svim normalnim postovaocima fudbala.

  • Saka

    3. novembar 2013 | 11:57

    A sta su uradili navijaci crvene zvezde zbog cega bi trebalo da bude kaznjen klub?

  • Dragan Djuric

    3. novembar 2013 | 13:55

    Rekao sam Rasovicu da mu ne igraju Sale I Djemba, nisam dosao na Marakanu jer sam znao da ce Obrad dati autogol, sto se I pokazalo jer je bio totalno sam..buhahahaha koji sam lopov!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA