Ristović: Radonjićev status ne dolazi u pitanje!

Uopšte nema prostora za polemike o tome da li će trener ostati ili otići. * Nema govora o dovođenju novih pojačanja, a zamisao nam je da već sledeće sezone uvrstimo u tim još madih igrača iz našeg pogona, kaže direktor Crvene zvezde

  • 9

Direktor Košarkaškog kluba "Crvena zvezda" Davor Ristović kaže za Telegraf da je želja kluba da ubuduće ima što više igrača iz sopstvenog pogona u prvom timu. Zvezda ima veoma talentovane mlade igrače i jedan od planova kluba je da oni jednom zaigraju za prvi tim.

Ristović je, takođe, dodao da trener Dejan Radonjić ima puno poverenje čelnika kluba i da se o njegovom statusu ne raspravlja, istakavši da ekipa ima šanse za prolaz u Top 16 fazu Evrolige.

TRENER JE SIGURAN

"Crveno-beli" od starta regionalnog šampionata imaju skor od četiri pobede i dva poraza, dok su u Evroligi na tri startna meča izgubili sva tri puta, dva puta pred beogradskom publikom.

- Uopšte nema prostora za polemike o tome da li će trener Radonjić ostati ili otići. On je naš trener i o tome neću razgovarati ni sa vama, kao što nije bilo priče ni u samoj upravi - započeo je priču Ristović.

PRIČE O ANDERSENU SU NETAČNE

Odmah zatim direktor Zvezde se osvrnuo na spekulacije o eventualnom dolasku iskusnog Dejvida Andersena.

- Nema govora o bilo kakvim pojačanjima i dovođenju igrača, ne samo kada je Andersen u pitanju, nego generalno. Ni o Miličiću nikada nismo razmišljali, već smo hteli da šansu damo Luki Mitroviću. Ovo je tim koji smo formirali i u koji imamo poverenje. Kako sezona bude odmicala, bićemo sve bolji - objašnjava Ristović.

IMAMO ŠANSE ZA TOP 16

Crvena zvezda je zabeležila tri poraza na startu Evrolige, a direktor kluba veruje da nije sve izgubljeno za prolaz u drugu fazu takmičenja.

- Sedam kola je do kraja, sa brejkom na nekom od gostovanja i nekoliko pobeda kod kuće imamo šanse za Top 16. Pokušaćemo da primenimo igru iz meča sa Panatinaikosom, je je to put kojm treba da idemo. Ako ne uspemo, ostaje nam takmičenje u Evrokupu, ali o tom-potom. Naš prevashodni cilj je da se što bolje predstavimo Evropi i steknemo dragoceno iskustvo.

Na pitanje šta misli o igrama Čarlsa Dženkinsa, koji bi trebalo da bude pravi nosilac igre tima, a za sada još uvek nema tu ulogu.

- Ne mislim da je Dženkins van forme, igrao je odlično protiv PAO i nosio je igru ekipe. Ovo mu je prvi susret sa evropskom košarkom i moguće da je period prilagođavanja malo duži, ali što se spreme tiče, odličan je i biće sve bolji, nema sumnje.

MLAĐE KATEGORIJE DOMINIRAJU

U mlađim kategorijama Zvezde sve ide kako treba, kadeti imaju skor tri od tri, juniori isto tako.

- Naša juniorske ekipa je mlađa od vršnjaka godinu dana. Mi igramo sa igračima koji su 96. i 97. godište, dok su ostali u konkurenciji sa igračima rođenim 1995. godine.

-Zamisao nam je da već sledeće sezone uvrstimo u tim još madih igrača, Luka Mitrović je tu, Ristić, Rebić i Tejić će se tek pokazati. Želja kluba u budućnosti je da što više igrača iz našeg pogona bude u prvom timu - završio je Davor Ristović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(F. Helajzen)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Basta

    5. novembar 2013 | 17:53

    Ne vidim svrhu ulaganja u tim ako ce da ga vodi los trener kao Radonjic. Od trenera se pocinje. Ovaj izvlaci minimum iz ove ekipe a vujosevic koliko god mi bio mrzak maksimum iz partizana i lose nam se pise ako ostane Radonjic. Njegovo ponasanje kad je tajm aut sve govori

  • Pedja

    5. novembar 2013 | 16:40

    Dosta praznih min.imamo u igri ,Bobi izlazi na protivnicke bekove ,primamo lake koseve itd....trener to resava!!!????

  • HAHA

    5. novembar 2013 | 17:54

    Vidi ti ovu njušku! Kakva faca?! Na faci mu piše 'nisam baš mnogo pametan'.... I još je direktor? Ali čega jbt..?? I oni bi u top16, titule ovo ono....??? Strašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA