Oduzimaju i bodove? Partizan kažnjen sa 7.000 €!

Čini se da su "crno-beli" odlično prošli, ali će ozbiljno nadrljati ukoliko se slični incidenti ponove, naglašavaju u ULEB

  • 3

Strepelo se od mnogo veće kazne, ali je Partizan posle disciplinske odluke Evrolige zbog svega negativnog na meču protiv Fenerbahčea, još i odlično prošao sa kaznom od 7.000 evra.

Zbog sledećeg:

- Tokom utakmice navijači domaćeg tima su na teren ubacili upaljače, novčiće u nekoliko navrata (najmanje dva puta tokom prve, dva puta tokom druge četvrtine, kao i kada su sudije odlazile prema tunelu po završetku drugog perioda igre). Takođe, i po završetku utakmice, pri njihovom odlasku sa terena ka tunelu, gledaoci su bacali upaljače i novčiće. Niko iz sudijske trojke nije povređen.

- U trećoj četvrtini treneru domaćeg tima dosuđena je druga tehnička greška, a nakon tog trenutka utakmica je bila prekinuta na oko 90 sekundi, jer je mnogo predmeta bilo ubačeno na teren od strane gledalaca, upaljači, novčići, papiri, plastične flaše sa vodom - stoji u zapisniku sudija koje su delile pravdu prošlog petka.

Zbog eventualnih budućih prekršaja ove vrste, klub može izgubiti poene na tabeli, igrati pred praznim tribinama ili biti privremeno diskvalifikovan iz daljeg takmičenja, a novčana kazna nakon ponovljenog i najmanjeg prekršaja može biti i do 100.000 evra!

Evroliga je obrazložila šta će srpskog šampiona sačekati sledeći put ako se slični incident ponovi.

- Uzevši u obzir i istoriju disciplinskog kažnjavanja KK Partizan NIS tokom prethodne tri godine, ukoliko se slični incidenti ovakvih razmera dogode ponovo, disciplinski sudija će ozbiljno razmotriti činjenicu da se jedna ili više utakmica odigra iza zatvorenih vrata, bez obzira na fazu takmičenja.

Sa druge strane, klub je još jednom apelovao na navijače.

- Pored novčane kazne, koja dodatno šteti finansijskoj situaciji kluba, eventualna suspenzija dvorane ili diskvalifikacija iz takmičenja nanela bi trajnu nemerljivu štetu našem klubu, a verujemo da to niko ne želi. Zato još jednom MOLIMO naše navijače, našu vernu publiku, da na svim narednim utakmicama bude primerna, da NE UBACUJE APSOLUTNO NIŠTA NA TEREN, da podrži "crno-bele" samo glasom, dlanovima i nesebičnom energijom koju decenijama razmenjujemo, jer je to jedina prava i ispravna podrška svom klubu.

Podsetimo, Crvena zvezda je zbog incidenata na meču sa Panatinaikosom, ubacivanja svega i svačega na parket kažnjena sa 15 hiljada evra.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/kkpartizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MikiGrobar

    14. novembar 2013 | 13:12

    Sram vas bilo bando korumpirana dajete A licence nekim levacima I vase favorite posto poto gurate u top 16 a nas koji sa najmanjim budzetom I najmladjim timom vec godinama deremo vase pulene ugnjetavate I kaznjavate kako god stignete! ULEB MAFIJA!

  • Dača

    14. novembar 2013 | 11:53

    Ma sta treba Sa sudijama da uradi uleb ? Nista naravno. Ovo je nevidjena plačka sta evropa radi Tu gde se para vrti Tu su i sudije Tu da pomognu kada zaskripi ovo je ista strategija što su upotrebili protiv jugoslavije u ratu pa i sada srbiji sve je to jedno pakovanje gde je više ona košarka prava

  • Dača

    14. novembar 2013 | 15:35

    Na duletovom mestu sledeći put bih povukao ekipu sa parketa i tražio druge sudije eventualno pomerio meč i tačka dosta nepravde vise

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA