ATMOSFERA ZA DEJVIS KUP? Sramotno kako se Arena praznila u odlučujućem meču! (FOTO)

Poslednjeg dana finala Dejvis kupa između Srbije i Češke, tribine "Kombank arene" su bile pune dok je svoj meč igrao Novak Đoković. Drugačija slika viđena je u odlučujućem meču za titulu

  • 31

"Salataru" odnose iz Beograda. Češka Dejvis kup reprezentacija uspela je da ukupnim rezultatom 3:2 savlada u finalu Srbiju i tako odbrani titulu svetskog šampiona. Propuštena je odlična prilika da se Srbija raduje kao pre tri godine, ali nedaće koje su zadesile našu reprezentaciju umnogome su olakšale Česima da ponovo osvoje trofej.

Ipak, borba se odvijala da poslednjeg atoma snage. I prednost domaćeg terena su mnogi isticali kao jako biran faktor, koji je izgleda zakazao kad se igrao odlučujući meč.

Trećeg dana finala je najpre Novak Đoković priredio fantastičnu partiju kojom je uspeo da izjednači rezultat i ostavi Srbiju u igri pred peti odlučujući meč. Pre Đokovićevog okršaja sa Tomašom Berdihom, oko 15.000 gledalaca je zauzelo svoja mesta u "Areni", zdušno bodreći našeg najboljeg tenisera, koji je na to odgovorio naravno pobedom.

Posle toga, međutim, "Arena" je, usudićemo se da kažemo, bila prosečna dvorana u odnosu na dva sata ranije i početak meča Đoković - Berdih. Toliko prosečna da je prosto nemoguće izbeći zaključak da Srbija nije zemlja u kojoj je tenis popularan onoliko koliko se predstavlja.

Popularnost tenisa bi trebalo da bude velika ne samo zbog Novaka Đokovića koji je odavno besmrtan u srpskoj i svetskoj teniskoj istoriji, nego i zbog jednog od najboljih svetskih dubl igrača Nenada Zimonjića, koji je sa Ilijom Bozoljcem utro put ovom finalu fenomenalom pobedom nad legendarnom braćom Brajan, u sred Sjedinjenih Američkih Država. Da li je, usput, zanemarljivo i to šta su Janko Tipsarević i Viktor Troicki učinili za ovu reprezentaciju? Sigurno bi ponovo dali svoj maksimum da jednom povreda a drugom nepravda nisu stale na put.

Umesto da se kuka što Tipsarević i Troicki ne mogu da se bore za "salataru", pritisak je najteže pao jednom momku, od kog je zavisilo da li će se Srbija radovati kao u decembru 2010. godine.

Koliko god da je Dušan Lajović bio autsajder protiv mnogo iskusnijeg Radeka Štepaneka, snaga i prava podrška sa tribina su mogli da ga nose do čuda. Jer je i protiv Berdiha, ali i protiv tog Štepaneka pokazao da je bio spreman da grize do kraja kako bi pobedio. Samo da je imao tu "malu" pomoć sa strane, koju je imao nešto ranije Đoković, možda bi se igralo u pet setova. Možda bi Lajović bio još rasterećeniji, sigurniji u sebe, manje bi grešio... Možda bi pritisak na Štepaneku bio daleko veći i ne bi peti meč doživeo kao rutinu.

Ipak, u "Areni" su preovladavale prazne stolice, kako u ložama, tako i na tribinama. Lajović je tek na vratima Top 100 tenisera sveta i svakako da je i njemu trebala podrška bar podjednako koliko i Noletu.

Tribine koje se prazne u odlučujućem meču finala Dejvis kupa podsetile su na reči Srđana Đokovića - da se tenis neće gledati u Srbiji kada prestane da ga igra Novak Đoković. Taj isti Đoković koji je zamolio prisutne gledaoce u "Areni" da ostanu i bodre Lajovića.

Svi teniseri su generalno hvalili publiku, ali ne bi bilo začuđujuće ako se naredne sezone po koji meč odigra i van Beograda. To je najavio i selektor Bogdan Obradović na završnoj konferenciji, a najsvežija pozitivna iskustva su bila prošle godine, kada su srpski teniseri igrali u niškom "Čairu" protiv Švedske.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(B.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • TRJOVAN

    18. novembar 2013 | 00:51

    Sramota, al to nije razlog sto on nije mogao teren da pogodi. Jeste neiskusan, jeste 100 i neki, al je mogao da se pokaze. Toliko je pao da se stepanek igrao sa njim u drugom setu. Nije mi zao sto je izgubio, nego mi je zao kako je izgubio.

  • Dzon

    18. novembar 2013 | 00:49

    Naravno.Sve navijač do navijača...

  • Урош

    18. novembar 2013 | 02:37

    А шта да гледају, како наш 'селектор' пушта аматера, и како нас Чеси понижавају у сред Арене?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA