RASULO: Igrači Zvezde javno teraju Stojadinovića sa Marakane!

Veliki potresi na crveno-beloj strani Topčiderskog brda * Nakon što je Nikola Mijailović izjavio da je Zoran Stojadinović kriv za lošu atmosferu u ekipi, vrlo brzo se u priču upleo i prozvani sportski direktor, ali i ostali fudbaleri* Cela priča će verovatno dobiti epilog narednih dana ili nedelja

  • 13

Očekivalo se da će tokom zimske pauze biti burno na Marakani, ali se mislilo da će glavna tema biti mesto trener, međutim, sasvim suprotno, stvar se zakuvala na relaciji fudbaleri - sportski direktor. Prvo je levi bek Crvene zvezde , Nikola Mijailović, u intervjuu za Mozzartsport izjavio da je sportski direktor crveno-belih, Zoran Stojadinović, jedan od krivaca za lošu atmosferu među igračima i da širi neistine u klubu.

- Dok Stojadinović nije počeo da smeta u svlačionici, ja sam bio sa njim u dobrim odnosima. Njega više zanimaju intrige, spletke. Bavi se time šta je ko rekao, a sve te stvari loše utiču na nas. Pričao je okolo kako sam ja Kokezin čovek i kako ja samo njega slušam, a mene u stvari samo zanima Zvezdina pobeda. Ne interesuje me ko će da igra, a ko će biti na klupi - rekao je Mijailović novinaru Mocartsporta, a zatim nastavio u jednom dahu.

- Stojadinović je stvorio nezdravu atmosferu. Ja sa svakim trenerom sa kojim sam sarađivao imao sam odličan odnos i sa Saletom Jankovićem koji mi nije bio trener. Eto on mi je pričao da je smenjen zbog sportskog direktora, da mu je zbog njega otišao iz Zvezde - kazao je iskusni defanzivac koji po drugi put boravi na Marakani i odgovorio na spekulacije da on sastavlja tim Slaviši Stojanoviću.

- To su obične nebuloze i gluposti o čemu može da vam posvedoči i trener. Ja nikada nisam pričao sa njim na tu temu. Ponekad je pitao Ninkovića i mene, jer smo najiskusniji, ali daleko od toga da ja određujem ko će da bude zamenjen na utakmici. Igrači su bili uz njega i kada je želeo da ode. A Stojadinović je taj koji je govorio neistine i pričao kako igrači nisu zadovoljni onim što se radi na treninzima - završio je svoje izlaganje Mijailović.

Nije dugo trebalo, pa da se čuje i odgovor druge strane, Zorana Stojadinovića, o čijem je radu raspravljano na Upravnom odboru u ponedeljak, jer mnogi čelnici nisu zadovoljni njegovim radom.

- Nikola je dobar dečko, profesionalac, ali su ga u ovom trenutku iskoristili. Ja nisam ni glup, ni mutav, jasno mi je šta se dešava. Pozadina svega je da se bliži prelazni rok i da neko opet dovodi u pitanje sportskog direktora, ponovo pokušavaju mene da diskredituju - rekao je Stojadinović, ne želeći da spominje ime onoga na koga misli, ali očigledno se radi o Slaviši Kokezi, potpredsedniku kluba.

- Mijailović jeste rekao što je rekao, ali te reči stižu od drugog čoveka, koga prepoznajemo. Ja kad nekome nešto zamerim, izađem javno i kažem, a taj koji mene proziva preko drugih i ima nešto protiv mene, nema snage da mi sam to kaže, nego koristi igrače. To su niski udarci, argumenti bez osnova - naveo je sportski direktor i dodao da nema nameru da se preda tako lako.

- Iako me napada jedan čovek, ja nemam nameru da odustanem. Ja ću tokom prelaznog roka sarađivati samo sa predsednikom Džajićem. Meni je savest mirna, boriću se svim snagama da ostanem na ovoj poziciji - izjavio je Stojadinović.

U ovu javnu prepirku, ubrzo su se uključili i ostali fudbaleri Crvene zvezde Miloš Ninković, Dragan Mrđa i Boban Bajković koji su podržali svog saigrača Mijailovića.

- Kada bismo svi rekli šta milslimo ne bi se mnogo razlikovalo od toga što je rekao Mijailović. Iza nas ne stoji niko, tako bismo postupili da je bilo ko drugi u pitanju, pa makar i predsednik Džajić. Posle ovoga ne možemo da nastavimo. To je moje mišljenje, ja govorim samo o onome što sam video, a protiv sportskog direktora nemam ništa lično - rekao je ponajbolji fudbaler crveno-belih Miloš Ninković za portal Mondo.

Na njegovu priču se nadovezao i napadač Dragan Mrđa koji je demantovao Stojadinovića da je on njega doveo u Crvenu zvezdu.

- Ljudi koji su zaslužni za moj povratak na Marakanu su Mijailović i Ninković i zbog njih sam i došao. Oni su me podržali i verovali u mene i razgovarali sa Kokezom o meni. Oni su najzaslužniji za sve - rekao je Mrđa za B92, dok je jedan od miljenika severne tribine, golman Boban Bajković bio veoma kratak.

- Podržavam moje saigrače u svemu što su rekli - prokomentarisao je Bajković.

Izgleda da je potpredsednik Zvezde, Slaviša Kokeza, ipak uspeo da nadmudri sportskog direktora Stojadinovića koga smatra odgovornim za odlazak velikog broja igrača bez obeštećenja.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Izvor: Mozzartsport, Mondo, B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Урош

    17. decembar 2013 | 19:19

    Ко је кокеза, БРЕ!? Вршља по клубу, а не зна ни како изгледа фудбалска лопта.

  • grobar do koske

    17. decembar 2013 | 23:56

    CIGANI !!! E zato je PARTIZAN NAJVECI BREND SRBIJE !!!

  • Djuka

    17. decembar 2013 | 20:58

    Ovaj Kokeza ima facu za Goli Otok!!! Strašno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA