NBA: Oklahoma slavila bez Vestbruka, Peković bolji od Veselog! (VIDEO)

Plejmejker Oklahome zbog treće operacije kolena odsustvovaće sa parketa do Ol star pauze *Srpski centar Miroslav Raduljica zabeležio samo dva poena, a plej našeg nacionalnog tima Nemanja Nedović poen više

  • 2

Ekipa Oklahoma sitija pobedila je Šarlot sa 89:85, u jednom od devet mečeva koji su prošle noći odigrani u NBA ligi, i to bez povređenog plejmejkera Rasela Vestbruka koji će posle treće operacije kolena odsustvovati sa parketa do Ol star pauze!

U odsustvu Vestbruka svu odgovornost na sebe preuzeo je Kevin Durent koji je zabeležio 34 poena, dok je u redovima Šarlota najefikasniji bio Kemba Voker sa 18.

- Vesbruk je jedan od najelastičnijih igrača koji igraju danas. On je razočaran zbog nove pauze, ali zna da će se vratiti brzo na teren na najvišem nivo - rekao je generalni direktor Tandera Sem Presti, posle pobede koju su igrači posvetili svom pleju.

Okršaj Minesote i Vašingtona u kojem je tim iz Mineapolisa slavio sa 120:98 obeležio je duel nekadašnjih košarkaša Partizana, Nikole Pekovića i Jana Veselog.

Crnogorac je bio znatno uspešniji od Čeha na parketu, jer je zabeležio dabl-dabl učinak sa 18 poena i 10 skokova, dok je Veseli zabeležio samo dva poena. U ekipi iz Mineapolisa čak sedam igrača je imalo dvocifren učinak, a najbolji je bio Kevin Lav sa 25 poena, a treba istaći i sjajnog Španca Rikija Rubija kojeg su jedna asistencija i dva skoka delila od tripl-dablu učinka (11 poena, 9 asistencija, 8 skokova).

I sa druge strane, u ekipi Vašington šestorica igrača je zabležilo deset i više poena, od koji najviše Džon Vol sa 26, ali to nije bilo dovoljno za pobedu.

Srpski košarkaši nisu imali velik uticaj na rezultate svojih timova prethodne noći u NBA ligi. Srpski centar Miroslav Raduljica, koji je proglašen za desetog najboljeg rukija sezone, učestvovao je u porazu Milvokija od Bruklina 104:93, sa samo dva poena za šest minuta u igri, dok je plejmejker Golden Stejta postigao poen više za isto vreme provedeno na parketu u pobedi Voriorsa nad Finiksom 115:86.

Najbolji košarkaš današnjice Lebron Džejms postao je 29. strelac u istoriji NBA lige! King je prošle noći na duelu protiv Sakramenta postigao 33 poena čime je prestigao Lerija Birda i Gerija Pejtona na listi najboljih strelaca i sada ima 21.819 poena u karijeri.

Džejms međutim nije imao previše razloga za slavlje pošto je njegov Majami izgubio od Sakramenta posle produžetka sa 108:103.

REZULTATI:

Šarlot - Oklahoma 85:89

Orlando - Detroit 109:92

Bruklin - Milvoki 104:93

Njujork - Toronto 83:95

Minesota - Vašington 120:98

Nju Orleans -Denver 105:89

Juta - Los Anđeles Lejkers 105:103

Sakramento -Majami 108:103 (p.p)

Golden Stejt - Finiks 115:86

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Minja subota

    28. decembar 2013 | 17:05

    Pekovic je jedan od najboljih centara na svetu!!!

  • Minja subota

    28. decembar 2013 | 17:06

    Nedovic je katastrofa,bezhi u evropu dok josh imash vremena,propashcesh skroz tamo jer nisi za nba,to se i vidi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA