DA LI JE MOGUĆE?! Samo Srbija, Jermenija i San Marino i dalje nemaju selektore!

Orlovi, nažalost, spadaju u grupu od tri evropske selekcije koje nemaju selektora ni posle nekoliko meseci od završetka kvalifikacija. U zanimljivom smo društvu...

  • 8

Fudbalska reprezentacija Srbije u istom je šeširu sa selekcijama San Marina i Jermenije! Vest koja zvuči potpuno neverovatno, ali je, nažalost, istinita.

Iako ove tri selekcije nisu ni blizu po rangu, neozbiljnost čelnika Saveza ovih zemalja svrstala ih je u isti koš po jednoj stvari - sve tri nemaju selektora.

Prosto je neverovatno da selekcije čak tri meseca posle završetka evropskih kvalifikacija nisu imenovale naslednike Đampaolu Maci, Vardanu Minasjanu, ali i, što najviše nas pogađa, Siniši Mihajloviću.

Bez obzira na to što ove tri ekipe nisu obezbedile plasman na SP u Brazilu, čelnicima tih Saveza ne daje za pravo da se nonšalantno ponašaju, pogotovo što će kvalifikacije za naredno prvensto vrlo brzo zakucati na vrata. Umesto da se selektori polako upoznavaju sa svojim igračima i kristališu tim za neke nove izazove, ljubitelji fudbala u San Marinu, Jermeniji i Srbiji ni u magli ne znaju ko će voditi nacionalne selekcije u narednom periodu.

Činilo se da će odlazak Siniše Mihajlovića biti samo prolazna stvar i da FSS već ima spremno rešenje. Samim tim što su se kroz javnost provlačila mnoga imena. Ipak, polovina januara se polako primiče, a od selektora ni traga ni glasa.

Neozbiljnost Saveza dovela nas je do toga da smo prethodno EP 2012. gledali putem malih ekrana, dok za SP 2014. uveliko štedimo novac kako bismo kupili modernije televizore za najveću fudbalsku smotru u Brazilu.

Siniša Mihajlović, Tomislav Karadžić

Kako stvari sada stoje, nismo daleko ni od toga da EP u Francuskoj 2016. propratimo samo kao posmatrači, jer kvalifikacije su blizu, a bilo ko da dođe na mesto selektora naći će se u nebranom grožđu.

Najviše zbog toga što neće imati dovoljno vremena za sklapanje kockica ukoliko FSS uskoro ne reaguje i, umesto previranja oko stolice prvog čoveka Saveza, odredi selektora za napad na Francusku.

San Marino svakako neće u skorije vreme učestvovati na nekom takmičenju, s obzirom na to da ova mala državica postizanje pogotka slavi kao da su osvojili titulu svetskog ili evropskog šampiona. Međutim, da bi nastavili ponekad da tresu protivničke mreže potrebno je da ih neko vodi s klupe.

Posle punih 15 godina kormilo San Marina napustio je Đampaolo Maca i ostavio prazninu. Ipak, ukoliko žele da u narednom ciklusu osvoje više od jednog boda moraće brže da reaguju.

Kao i Maca, i Vardan Minasjan će ostati urezan u jermenskoj fudbalskoj istoriji kao selektor s najviše provedenog vremena na klupi nekadašnje sovjetske republike. Minasjan je Jermene vodio u periodu od 2009 do 2013, kada je napustio kormilo tima bez obzira na dobre rezultate i samo tri boda manje od drugog mesta koje je potencijalno vodilo u baraž.

Za razliku od San Marina, koji je dugo verovao Maci, Jermenija je od svog nastanka 1992. promenila čak 16 trenera, pa stoga i te kako čudi odluka jermenskog Saveza da još nemaju selektora.

Iskreno, ljude u Srbiji verovatno ne interesuje šta će biti s nacionalnim timovima Jermenije i San Marina, ali prosto je neverovatno u poslednje vreme ne silazimo, nego trčimo u ponor.

Danas smo u istom šeširu što se tiče trenera, ali vrlo lako bi sutra moglo da se desi da zajedno s Jermenima i San Marinom činimo ''družinu'' u šestom šeširu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport<

(M. M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДАШОНИ

    9. januar 2014 | 18:52

    ЧОВЕК КОЈИ ЈЕ УНАЗАДИО СРПСКИ ФУДБАЛ КАО НИКО ДО САДА, А КАРАЏИЋ ТОЛЕ ЋЕ НАС ДОКРАЈЧИТИ

  • EL NINJO

    9. januar 2014 | 18:47

    Kakav fudbal igramo i sta ce nam?

  • Miloš NS

    9. januar 2014 | 19:55

    Imaju i oni jadni nekog Toleta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA