Rukometaši spremni da izginu na terenu: Srbija mora očerupati ''galske petlove''!

Pred rukometašima se nalazi ''sudbonosni'' dan što se tiče ostanka na EP u Danskoj, a za to će im trebati barem bod protiv olimpijskog šampiona Francuske ili da se poklopi rezultat sa meča između Rusije i Poljske koji je na programu u 18:00 časova

  • 1

Rukometna reprezentacija Srbije od 20:45 minuta u danskom Orhusu igra poslednji meč prve faze takmičenja na Evropskom prvenstvu protiv selekcije Francuske, a svi se nadamo da neće biti poslednji i na šampionatu s obzirom na to da takva mogućnost postoji u slučaju eventualnog poraza i pobede Poljaka nad Rusima sa manje od četiri gola razlike.

Našem timu je potreban barem bod iz ovog meča za siguran prolaz dalje, a olakšavajuća okolnos bi mogla da bude to što Rusija i Poljska svoj meč igraju ranije tako da će Matićevi izabranici u meč sa Francuskom možda ući i rasterećeni, ali i sa šansom da, u slučaju eventualne pobede, u drugi krug prenesu sva četiri boda.

Srbija je odlično otvorila ovaj šampionat. Pali su Poljaci u prvom kolu (20:19) i činilo se da su vrata drugog kruga otvorena, ali bi nas kiks protiv Rusa u sredu (27:25) mogao koštati eventualnog plasmana dalje. A posao neće biti nimalo lak jer nas očekuje duel sa doskorašnjim vladarom svetskog rukometa.

- Francuzi na svakoj poziciji imaju fantasticne igrace, ali izginućemo na terenu da pobedimo i odemo dalje - istakao je krilni igrač srpskog tima Rajko Prodanović.

Francuze, koji su trenutno aktuelni olimpijski šampioni, na terenu predvodi jedan od najboljih bekova u istoriji ovog sporta Nikola Karabatić.

- Ako izgubimo, moguće je da uđemo u drugi krug sa samo dva boda, a želimo sa četiri. Znamo da će Srbija dati sve od sebe, jer mora da pobedi, i biće jako težak meč. Ima igrače koji mogu da odluče utakmicu, tu mislim na Vujina, Ilića i Petra Nenadića, to je velika opasnost za nas - rekao je rođeni Nišlija.

Čak i ako Srbija izgubi ne mora da znači da je to zbogom EP u Danskoj, ali će tada sve zavisiti od drugog meča u grupi o čemu smo već pisali kada smo se bavili kalkulacijama vezane za plasman u narednu rundu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Begunac

    17. januar 2014 | 11:15

    Bednici jedni,ovaj Vujin samo sa penala moze da da gol...jel.gledas ti snimak utakmice,majke ti?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA