Vaskrs poremetio ABA ligu!

Obeležavanje Vaskrsa, koji pada u isti dan po julijanskom i gregorijanskom kalendaru, uticalo na odluku čelnika ABA lige da se Fajnal for pomeri za sedam dana

  • 1

Završni turnir Jadranske lige održaće se od 25. do 27. aprila, a ne kako je prvobitno planirano od 18. do 20. aprila. Završni turnir će se igrati nedelju dana kasnije jer se 20. aprila obeležava Vaskrs i u katoličkoj i u pravoslavnoj crkvi.

Na ovaj način čelnici regionalnog košarkaškog takmičenja neće ponoviti grešku iz 2010. kada se turnir igrao u Beogradu na Vaskrs, zbog čega su navijači Crvene zvezde bojkotovali takmičenje.

Pravo organizacije „fajnal-fora” dobiće najbolje plasirana ekipa iz regularnog dela sezone, a raspored utakmica zavisiće od redosleda ekipa na tabeli.

Ako se desi da se dve ekipe iz istog grada kvalifikuju za završni turnir i ukrste u polufinalu, prva polufinalna utakmica će se održati 25. a druga 26. aprila.

U drugom slučaju, ako se dve ekipe iz istog grada kvalifikuju na „fajnal-for” i ne susretnu se u polufinalu ili u slučaju, da u završnici nema ekipe iz istog grada, obe polufinalne utakmice će se održati 25. aprila. Finale će se u oba slučaja igrati 28. aprila.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takode nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladaz

    7. februar 2014 | 13:24

    Pa pomerili su zato stoe katolicki Uskrs poklapa sa nasim i ace znamo svi da ne bi pomerili da je drugacije. Njihovi klubovi su zasticeni za sve praznike a Srpski moraju da igraju i na Veliki Petak. Sramna je vise ova ABA liga realno razigravamo samo komsije. JAKA DOMACA LIGA UMESTO ABA. A svi znamo da jr to malo teze jer smo ucenjeni da je igramo. Zavitlava nas ko kako hoce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA