Fenjeraš srušio Barsu, David Vilja vuče Atletiko! (VIDEO)

Valjadolid predvođen dvojicom srpskih internacionalaca naneo drugi poraz Barseloni u poslednjih šest mečeva, koji bi mogao da utiče na ishod šampionske trke u Španiji

  • 2

Da li Barselona posustaje u borbi za titulu u Španiji? Njihov današnji rezultat govori tome u prilog. Izabranici Herarda Martina su u uvodnom meču 27. kola Primere poraženi od davljenika Valjadolida 1:0. Atletiko Madrid se vratio na pravi put pobedom nad Seltom 2:0.

Katalonski tim je pretrpeo prvi poraz u Valjadolidu posle 12 godina, a domaćinu je ovo bila tek treća pobeda u španskom prvenstvu u 2014. godini. Fausto Rosi je u 17. minutu doneo vođsto, a kako se na kraju ispostavilo i pobedu svom timu, a može se reći da je njegov gol bio i posledica srećnih okolnosti.

Posle pravog karambola i nekoliko šuteva koje su igrači Barselone izblokirali lopta je nekako došla do italijanskog internacionalca, koji je tukao iz prve i savladao Viktora Valdesa.

Svi pokušaji gostiju u preostalih nešto više od 70 minuta da preokrenu ili makar dođu do remija bili su uzaludni. Odbrana Valjadolida na čelu sa dvojicom Srba, Stefanom Mitrovićem i Antoniom Rukavinom nije dozvolila Mesiju i kompaniji da zatresu mrežu Marina.

Atletiko iz Madrida je posle dve utakmice bez pobede zabeležio trijumf u tako ostao u igri za osvajanje titule u Španiji. "Jorgandžije" su rutinski savladale Seltu na gostovanju u Vigu 2:0, a junak trijumfa bio je David Vilja.

Španski reprezentativac je sa dva gola u drugom poluvremenu prekinuo mučenje svog tima i doneo zalta vredne bodove. Nisu puleni Dijega Simeonea ušli u meč kako treba, a o tome svedoči i slab rezultat na poluvremenu, ali onda je stupio fantastični Vilja na scenu.

Prvo je u 62. minutu načeo domaćina, da bi 120 sekundi kasnije duplirao prednost svoje ekipe i postavio konačan rezultat.

Primera, 27. kolo:

Subota

Valjadolid - Barselona 1:0

(Rosi 17)

Betis - Hetafe 2:0

(Baptistao 16, Kastro 39)

Selta - Atletiko Madrid 0:2

(Vilja 62, 64)

Granada - Viljareal 2:0

(Riko 23, El Arabi 33)

Nedelja

Espanjol - Elče 12,00

Almerija - Sevilja 17,00

Real Madrid - Levante 19,00

Valensija - Atletik Bilbao 21,00

Ponedeljak

Osasuna - Malaga 20,00

Sosijedad - Rajo Valjekano 22,00

Tabela: Real Madrid 64, Atletiko Madrid 64(+1), Barselona 63(+1), Atletik Bilbao 50, Viljareal 44(+1)...Almerija 26, Rajo Valjekano 23, Betis 17.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA