SENZACIJA: Drugoligaš Vigan izbacio Siti iz FA kupa! (VIDEO)

U reprizi prošlogodišnjeg finala "građani" su ponovo poraženi od Vigana i neće igrati u polufinalu na "Vembliju", gde će uz Vigan još jedan niželigaš imati priliku da se bori za trofej

  • 1

Neverovatan rezultat u četvrtfinalu FA kupa! Mančester Siti je poražen od prošlogodišnjeg osvajača i člana Čempionšipa Vigana 2:1 u reprizi finala iz 2013. godine.

"Građani" nisu izdržali breme favorita u ovom meču i nisu uspeli da se osvete gostima za poraz od pre godinu dana. Loša igra u prvih sat vremena meča skupo je koštala tim koji je ove godine već prigrlio titulu Liga kupa i eliminisala ga iz borbe za trofej u jednom od najstarijih fudbalskih takmičenja na svetu.

Martin Demikelis kao da se pretplatio na prekršaje u svom šesnaestercu u poslednjih mesec dana, pošto je i danas skrivio penal, kao i u prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Barselone. Precizan sa bele tačke bio je Gomez koji je doneo vođstvo svom timu.

Samo što je počelo drugo poluvreme. već je bilo 2:0 za goste, pošto je Perč iskoristio neopreznost Klišija, prišunjao mu se iza leđa i ispred njega smestio loptu u mrežu.

Tek nakon toga zaigrali su Sitijevci malo ozbiljnije, ali opet nedovoljno da za preokret. Jedino što su uspeli jeste da preko Nasrija smanje rezultat. Matija Nastasić je i dalje na listi povređenih igrača, dok je Aleksandar Kolarov posmatrao poraz svog tima sa klupe za rezerve.

Tako će učesnici u polufinalnim mečevima na "Vembliju" biti čak jedan član Čempionšipa - Vigan i jedan član trećeg po jačini ranga takmičenja Šefild junajted. Usled ovakvih rezultata prvi favorit za osvajanje FA kupa je Arsenal koji je još ranije obezbedio polufinale.

FA Kup 1/4 finale:

Subota

Arsenal – Everton 4:1

Nedelja

Šefild – Čarlton 2:0

(Flin 65, Brejford 67)

Hul – Sanderlend 3:0

(Dejvis 68, Mejler 72, Frajat 77)

Mančester Siti – Vigan 1:2

(Nasri 68 - Gomez 27(p), Perč 47)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA