MATEUS: Partizan je za mene završena priča!

Nemački trener se konačno i kratko oglasio preko posrednika, a iz Partizana poručuju da je i za njih cela situacija oko navoda o nameštanju utakmica "završena priča"

  • 3

Od kako se u javnosti pojavio citat iz autobiografske knjige Lotara Mateusa u kom tvrdi da je vodio namešten meč, bivši trener Partizana je nedostupan za bilo kakav dodatni komentar, što celoj ovoj situaciji daje potpuno novu granicu. Mnogi, kao i novinari Telegrafa, pokušavali su da nekako dopru do proslavljenog Nemca, ali od njega lično nije bilo odgovora.

S druge strane, preko posrednika je samo kratko za "Blic" poručio:

- Partizan je za mene završena priča!

Komesar Fudbalskog saveza Srbije za bezbednost Milivoje Mirkov objasnio je da zbog činjenice što je nameštanje utakmica u naš Zakon o krivičnom postupku uneto tek 2012. godine, nemoguće da Mateus bude kažnjen retroaktivno.

- Lažne tvrdnje su nešto drugo. Naše tužilaštvo je prava adresa za pokretanje postupka protiv njega kako bi bio ispitan, bilo u inostranstvu, bilo u Srbiji - rekao je Mirkov, dodajući da nadležnost saveza spadaju samo u okviru granica Srbije.

- Po pravilniku FSS, svaka sumnja o nameštanju se prooverava i ja ću svakako istražiti slučaj. Pozvaću dostupne aktere i pokušati da što pre rasvetlim, ali objektivno, teško je bilo šta dokazati. Reč je o događaju koji se navodno dogodio pre 11 godina, a većina njegovih aktera je nedostupna. Ako bi se UEFA i FIFA zaninteresovale za ceo slučaj i pozvale Mateusa da dokaže svoje tvrdnje, i njima bi morao da se odazove - naglasio je Mirkov.

U Partizanu ne planiraju da se dalje bave ovim slučajem.

- Znam da je medijima ta tema interesantna, ali mi smo u klubu imali sastanak najužeg rukovodstva na kojem smo, između ostalih stvari razgovarali i o tom slučaju. Došli smo do zaključka da je to za nas završena priča. To je bilo pre deset godina i smatramo da je najbolje da o tome, kako Mateus kaže, spornom meču, govore njegovi akteri, a oni su se ovih dana, gotovo svi, oglasili i rekli svoje mišljenje na tu temu. Zaista ne vidim šta bi mi tu imali da dodamo - rekao je generalni sekretar Partizana Darko Grubor "Našim novinama".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA