Mateuse, javi se, traži te policija!

Navode nemačkog trenera o nameštanju utakmica kada je sedeo na klupi Partizana trebalo bi da provere istražni organi u Srbiji, ali i Nemačkoj, a on je trenutno nedostupan

  • 10

Delovalo je da će rečenice Lotara Mateusa u autobiografiji u kojima su opisane navodne "akcije" u nameštanju mečeva u srpskoj ligi izazvati još neku reakciju osim u javnosti.

Ono što je interesantno u celoj ovoj situaciji jeste da je Mateus nekako nedostupan Fudbalskom savezu Srbije, a poslednjih godina je bio prilično vidljiv u medijima kada se spekulisalo da li bi mogao da preuzme ponovo kormilo Partizana, ili da sedne na klupu reprezentacije Srbije.

U prvi mah, u FSS-u nisu želeli da se bave ovim navodima (što je samo po sebi diskutabiln0), ali izgleda da će ipak uslediti reakcija.

Više javno tužilaštvo navodno je uputilo zvaničan zahtev kolegama iz Nemačke da mu dostave adresu Mateusa ili da ga sami saslušaju povodom njegovih tvrdnji da se u našoj zemlji nameštaju fudbalski mečevi. Istragu će narednih dana pokrenuti FSS, a iz policije su još pre dva dana uputili jasan signal da ima dovoljno osnova da reaguje i tužilaštvo, piše "Informer".

Nekadašnji trener Partizana, Ljubiša Tumbaković, oštro je demantovao navode Mateusa, kao i nekadašnji gensek Nenad Bjeković, ali i Saša Ilić Ivica Iliev, koji su te sezone bili deo crno-belih.

Interesantno da proslavljeni Nemac početkom februara, kada je pokrenuta istraga Interpola zbog oko 400 nameštenih utakmica širom Evrope, nije pomenuo da se u Srbiji "štima". Jednako je zanemeo kao i poslednji nekoliko dana kada mediji u Srbiji uporno pokušavaju da ga dobiju na telefon.

- Fudbal se igra širom sveta i uvek postoje neke crne ovce koje pokušavaju da izvuku korist za sebe na nelegalan način. Nikad nisam učestvovao u takvim stvarima jer sam oduvek verovao u pozitivnu stranu fudbala - rekao je tada Lotar Mateus.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Analiticar

    14. mart 2014 | 15:38

    Jel to ona godina kad su Ilievu dosudili nepostojeci penal za titulu ?

  • Milan

    14. mart 2014 | 16:30

    A nek dokaže neko da se ne namešta ?

  • Morski pas

    14. mart 2014 | 18:48

    Ma da najveca legenda nemackog fudbala u kojeg ste se do juce kleli nije dostupna!! Bitno je da je dostupan tole spuz...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA