Vredi gledati Napredak: 5 golova po meču vraća navijače (VIDEO)

Čarapani savladali Donji Srem rezultatom 4:2 i pokazali da u ovom momentu igraju najatraktivniji fudbal u Srbiji

  • 1

Možda ste navikli da Crvena zvezda i Partizan obeležavaju kolo Jelen Super lige koje je iza nas, ali Napredak iz Kruševca je nastavio da skreće pažnju na sebe.

Posle meča sa Jagodinom i Radničkim iz Kragujevca, kada su se takođe našli u žiži javnosti, Čarapani su i posle duela sa Donjim Sremom zaslužili da ponesu Telegrafov epitet Hit Kola.

Daleko od toga da na mečevima večitih nije bilo uzbuđenja, Zvezda je na jedvite jade došla do tri boda, dok je Partizan savladao Rad uz evrogol Drinčića i tuču fudbalera, ali je Napredak još jednom pokazao zavidnu efikasnost zbog koje se i dolazi na stadion. Savladali su Pećinčane rezultatom 4:2, iako su gubili posle sedam minuta igre.

- Slobodno mogu da kažem da je u ovom trenutku Napredak među ekipama koje igraju najlepši fudbal u ligi. Raduje me što su moji igrači pokazali da su u glavi jaki, da imaju karakter iako su najmlađa ekipa u ligi. Posebno mi je drago što je publika opet uživala i zadovoljno otišla svojim kućama - rekao je trener Čarapana Nenad Lalatović posle meča sa Donjim Sremom.

I u pravu je. Napredak svakako igra najlepši fudbal u JSL, a to su dokazali na Marakani u prethodnom kolu kada su u potpunosti nadigrali Zvezdu iako su na kraju deklasirani sa 4:1. Međutim, za razliku od ostalih ekipa, imali su hrabrosti da napadnu crveno-bele od prvog minuta.

Na prva četiri meča prolećnog dela šampionata na mečevima Napretka viđeno je 20 golova, od čega su Kruševljani dali 10. Od davljenika i ekipe kojoj je bilo predviđeno da se bori za opstanak, Napredak je došao na sigurno 8. mesto, a ukoliko nastavi ovako da igra, mogao bi da se približi i borbi za Evropu.

Nema sumnje da je najzaslužniji za ovako lepršavu igru Čarapana trener Lalatović, a prilikom gledanja mečeva Napretka jasno se može videti pečat čoveka koji je najpre u Proleteru, a potom i Voždovcu dokazao da ide ka tome da postane veliki stručnjak. Ukoliko obezbedi Evropu (mada je opstanak primarni cilj), ostaće upisan zlatnim slovima u istoriju Napretka.

A, koliku podršku imaju Kruševljani govori i činjenica da kapiten hrvatske reprezentacije Darijo Srna navija za njih.

Raspored Napretka do kraja sezone:

Voždovac - Napredak

Napredak - Spartak

Čukarički - Napredak

Napredak - Novi Pazar

Radnički Niš - Napredak

Napredak - Partizan

Rad - Napredak

Napredak - Sloboda

OFK Beograd - Napredak

Napredak - Vojvodina

Javor - Napredak

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bole

    17. mart 2014 | 22:07

    Bravo za telegraf dosta vise zvezde i partizana napredak jeste milina gledati

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA