≫ 

Đoković posle neviđene drame doneo polufinale, Kanađanin psovao srpsku publiku tokom meča

Na kraju, maksimalnih 3:0 Srbije protiv Kanade

  • 14
Novak Đoković Foto: AP/Tanjug

Dušan Lajović je prvi izašao na teren i sa maksimalnih 2:0 (6:4, 6:2) protiv Feliksa Ože-Alijasima doneo je teniskoj reprezentaciji Srbije vođstvo u četvrtfinalu ATP Kupa protiv Kanade!

Zatim je poručio Novaku Đokoviću da igra bez pritiska protiv Denisa Šapovalova, ali daleko od toga da drugi reket sveta nije bio pod njim, jer je tek posle velike drame i nešto više od dva i po sata obezbedio Srbiji drugi poen - poen za polufinale - 4:6, 6:1, 7:6!

Kanađanin je imao vođstvo od 1:0 u setovima nakon što je, pri rezultatu 4:4 u prvom, uzeo brejk Noletu  i zatim došao do 6:4 posle 51 minuta igre. Dovoljno da pomenuti pritisak polako obuzme Đokovića.

Denis Šapovalov Foto: AP/Tanjug

Međutim, Novak je drugi set dobio ubedljivo sa 6:1, a malu pomoć je imao i u tome što je Šapovalov bio izbačen iz takta. Kanađanin pri rezultatu 1:1 nije uspeo da oduzme servis Đokoviću, iako je imao brejk lopte, da bi vrlo brzo stigla kazna.

Novak je poveo sa 3:1, a Šapovalov je u tom trenutku oposovao srpsku publiku, odnosno nekom u masi je doviknuo ''j..i se''.

Sudija Karlos Bernandes je odmah pozvao selektora Kanade tražeći da se Šapovalov smiri, a onda je poručio publici: ''Ako ne želite da gledate tenis, onda idite kući''.

Australijski Foks Sport tvrdi da je meč bio prekinut zbog navijača sa obeležjima Partizana na tribinama.

Đoković je uspeo da izjednači rezultat u setovima, a u trećem je publika nastavila da podržava Srbina. Praktično su pali u trans sredinom trećeg seta, kada je Novak dobio možda i najteži gem i tako izjednačio na 3:3.

Zanimljivo je da je Đoković uzeo brejk Šapovalovu do kraja i poveo je sa 5:4, ali mu je Kanađanin uzvratio istom merom (5:5) i odveo meč u taj-brejk. I tamo je viđena prava ludnica, jer je Nole vodio sa 5:0 i 6:1 i onda je dozvolio rivalu da dođe do 6:4.

Ipak, uspeo je da donese Srbiji drugu pobedu i naš tim će u polufinalu u subotu igrati protiv selekcije Rusije.

Podsetimo i da su Nikola Čačić i Viktor Troicki u dublu stigli do 2:0 i tako doneli Srbiji maksimalan trijumf protiv Kanade.

>>> Veoma važan meč za Zvezdu večeras (20.45) u Francuskoj: čeka je Asvel, tim koji ju je pobedio u Beogradu, i tim koji je jedan od direktnih rivala za plasman u TOP 8. Pobeda bi mnogo značilo crveno-belima pred duplo domaćinstvo sledeće nedelje, a kvota na dvojku je 2,30. Kec je 1,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Asvel - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Herc

    10. januar 2020 | 07:34

    Bilo je toliko Srba da Kanadjani nisu znali sta ih je snašlo ,u čudu su gledali u srpsku publiku. Zastave Srbije i Srpske Republike prekrile su citav station bio je to predivan osjećaj

  • Јоле

    10. januar 2020 | 07:33

    Најгори су они што се доселе у неку земљу и постану већи католици од папе, те тако и овај "канађанин"-рус, белорус или украјинац, шта ли је већ.

  • Remi

    10. januar 2020 | 07:46

    Ko gubi ima prava da se ljuti??!!Ali samo na samog sebe??!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA