≫ 

Obračun srpskih ministara na atinskom maratonu: Mali protiv Đorđevića na 42 kilometra!

Dvojica srpskih ministara istrčaće u Atini maraton 11. novembra

  • 1

Ministar finansija Siniša Mali već je pokazao da je odličan trkač, kada je ove godine istrčao polumaraton u Beogradu, a sada je odlučio da ode korak dalje i istrči čuveni atinski maraton, za koji se intezivno sprema i trenira.

Svoj prvi maraton planira da osvoji u zemlji u kojoj je, prema legendi, ova trka i rođena, u Grčkoj. Mali je već zakazao učešće na atinskom maratonu koji bi trebalo da bude održan 11. novembra.

Međutim, neće biti sam, jer mu na "crtu" izlazi još jedan srpski ministar Zoran Đorđević, koji je zadužen za sektor rada, zapošljavanja, socijalna i boračka pitanja.

Njih dvojica odmeriće snage na stazi od 42 kilometra i 195 metara. Ministra Đorđevića smo zatekli na putu za Atinu dok je u avionu čitao knjigu "O čemu govorim kada govorim o trčanju"

Na putu za Atinu sa knjigom o trčanju: Ministar Zoran Đorđević Foto:Telegraf

- Svakog jutra u Africi se probudi jedna gazela. Ona tačno zna da danas mora trčati brže od bilo kog lava, jer će je inače lav uloviti i pojesti. Svakog jutra u Africi se probudi i jedan lav. On tačno zna da danas mora trčati brže od bilo koje gazele jer inače neće imati ništa za hranu. Ali na kraju krajeva, kad se sve sabere i oduzme, nije ni važno da li si lav ili gazela….…važno je da kad svane zora – izađeš i trčiš."

Nije važno da li si lav ili gazela, važno je da kad svane zora izađeš i trčiš: Ministar Zoran Đorđević Foto: Privatna arhiva

- Ovako glasi jedna poučna priča. Iako nisam ni gazela ni lav, jedan od mojih ličnih kvaliteta na koje sam ponosan je što sam pasionirani trkač.

- Često me pitaju šta očekujem na maratonu.Takva pitanja uglavnom postavljaju oni koji nikada nisu trčali, oni koji se ne osećaju ni kao gazele, a ni kao lavovi. Dovoljno će mi biti da se fokusiram na samog sebe, da trčim dok trčim. Bas zato, verujem da ću stići na vreme do cilja. Jedno je sigurno, pobediće Vlada Republike Srbije, koji god od ministara da stigne prvi - rekao je ministar Đorđević.

Siniša Mali je istrčao polumaratone, a sada će prvi put istrčati maraton Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Siniša Mali smatra da će mu staza u Atini biti veliki izazov:

- Ovo je za mene zaista veliki izazov, jer sam do sada učestvovao u polumaratonskim trkama, koje su duplo kraće od maratona. Međutim, kao i inače u životu, volim nove izazove, jer kad uložite veliku energiju, trud i posvećenost, rezultat mora da bude dobar.

- Sport treba da bude važna stavka u životu svakog čoveka jer se na taj način razvijaju i duh i telo, pomeraju sopstvene granice, a upornim zalaganjem i treningom dostižu posvećeni ciljevi.

- Ministar Zoran Đorđević je u odličnoj kondiciji, i biće teško biti brži od njega. Malo se šalim, ovo je trka koju ja trčim sam sa sobom, i zaista mi nije bitan rezultat - rekao je Mali.

Ministar Đorđević je u kondiciji, biće teško biti brži od njega: Siniša Mali se našalio pred polazak u Atinu Foto: Telegraf

(D.S./M. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    9. novembar 2018 | 14:51

    Bolje bi bilo da energiju potroše na rešavanje tekućih problema u državi koji nisu ni malo naivni, a ako i potrče priključiće se negde oko 40. km kao ja nekada na školskim krosevima kada sam iz žbunja istrčavao stotinak metara ispred cilja i pobeđivao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA