Maja Ćirić je istrčala trku karijere: Ličnim rekordom izborila normu za EP u Parizu!

Državna rekorderka iz dvorane postala je i druga najbrža svih vremena u Srbiji na otvorenom na 400 metara

  • 0

Na izuzetno jakom mitingu u švajcarskom gradu Šo De Fon, jedna od naših najboljih atletičarki overlia je vizu za prvenstvo Evrope koje će se održati naredne godine u Parizu.

Maja Ćirić je državna rekorderka na 400 metara u dvorani. Na mitingu u Švajcarskoj istrčala je fantastičnih 52,58 sekundi što joj je najbrža trka u karijeri.

Ovaj rezultat je četvrti najbolji rezultat svih vremena u Srbiji i sa njim je stala odmah iza državne rekorderke na otvorenom Tamare Salaški.

Salaški je 2016. u Staroj Zagori istrčala spektakularan rezultat od 51,89s koji joj je doneo normu za Olimpijske igre u Riju.

Beograd, Atletika, Atletski miting 2018, Maja Ćirić Foto: A. Nalbantjan

Naredna dva najbolja rezultata takođe drži tamara Salaški, članica Crvene zvezde, dok je trka Maje Ćirić od 52,58s, članicu Partizana 1945, stavio na 4. mesto.

Ovom trkom Ćirićeva je prestigla legendarnu Marinu Filipović koja je rekord Srbije držala punih 19 godina sa rezultatom 52,88s, sve dok 2016. Tamara Salaški nije istrčala brže.

Imam osećaj da sam prvih 300 metara mogla malo brže da prođem, verovatno je vetar u prvom pravcu bio uzrok nešto sporijem prolasku. Kasnije sam saznala da je duvao čak 2 metra u sekundi. Čekam da dobijem snimak pa da sa svojim trenerom izanaliziramo celi tok trke. Iako sam mislila da će mi biti teško kada sam prošla cilj, relativno sam dobro podnela trku. - rekla nam je Maja po okončanju trke.

Ovaj rezultat Maji Ćirić je doneo i normu za prvenstvo Evrope koje će se održati naredne godine u Parizu. Od norme je bila brža za 7 stotinki (52,65s).

Ovo će joj biti drugo (uzastupno) učešće na evropskom prvenstvu na otvorenom. Iza sebe ima dvoransko prvenstvo sveta.

VIDEO - Rekli smo osvajaču evropske bronze u atletici da bira između Beograda i Glazgova, slatko se nasmejao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA