Kolašinac probio normu za Svetsko prvenstvo: Znači mi ovo za samopouzdanje

Asmira za dva meseca čekaju najveći izazovi

  • 3

Srpski atletičar Asmir Kolašinac, treći je takmičar koji će predstavljati našu zemlju na Svetskom prvenstvu koje će biti održano u Dohi od 27. septembra do šestog oktobra.

Asmir je na Mitingu u Zenici bacio kuglu 20.88 metara i time prebacio preko norme koja je postavljena na 20.70 metara. Nakon takmičenja je istakao da se sad sav fokus prebacuje i usmerava ka Dohi.

- Zadovoljan sam i srećan što sam ispunio normu za moje peto Prvenstvo sveta. Treninzi su mi išli perfektno, ali nisam uspevao da to realizujem na takmičenju. Takmičio sam skoro svaki vikend kako bi uspeo da izvedem idealan hitac. Imao sam mali prestup na 21.41 metar, što mnogo znači mom samopouzdanju. Sada se vraćam u bazu i fokus će mi biti isključivo na finalu SP u Dohi - rekao je Kolašinac, a prenosi Atletski savez Srbije.

Da podsetimo, on je početkom meseca prebacio i normu za Evropsko prvenstvo, a ove sezone se posle nekoliko godina i muka s povredama vraća u pravu formu kada je redovno bacao kuglu dalje od dvadeset i po metara.

VIDEO -Kolašinac podlegao publici: Biće bolje u Glazgovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA