Nakon karambola u finalu 110 metara sa preponama, Svetska atletike presudila - četiri medalje!

Španija se žalila i Ortega će dobiti medalju, šta će na to reći Kina?!

  • 1
Qatar Athletics Worlds Foto: Tanjug/AP

Jedno od najburnijih finala na Svetskom prvenstvu u Dohi bila je trka na 110 metara sa preponama, kada je Olimpijski šampion Jamajkanac Omara Meklod pao i povukao Španca Orlanda Ortegu.

I jedan i drugi su u tom trenutku nadirali ka vodećem Grantu Holoveju, Jamajkanac je imao bolju poziciju, bio je drugi, međutim, izgubio je ravnotežu kada je previše otišao u stranu i zakačio preponu, i to Orteginu. U tom padu uspeo je i da povuče Španca koji se u tom trenutku nalazio na petom mestu, jer su ispred njega bili još i Sergej Šubenko i Paskal Martino-Lagar.

Ortega je na kraju i završio kao peti, ali se španski savez žalio. U obrazloženju su stavili da je Ortega prodirao i da je bio u boljem položaju od Rusa i Francuza koji su osvojili drugo i treće mesto.

Grant Holovej, 110 metara prepone finale, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

Nakon pregledanih snimaka i uzeti u obzir svih činjenica Svetska atletika je odlučila da i u ovoj disciplini, isto kao i kod kladivaša, dodeli dve srebrne medalje.

Tako će se Orlando Ortega naći na pobedničkom postolju.

Ostaje da se vidi šta će na ovo reći Kina jer je njihov preponaš Venjun Ksie bio četvrti, ispred Ortege za jednu stotinku.

110 metara prepone finale, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne

    3. oktobar 2019 | 21:20

    Jednostavno ovo ne sme da se uvazi kao zalba... takve stvari se desavaju i niko od njih ne moze da vrača i kaže šta bi bilo na kraju. Mozda bi on zakacio preponu i sam pao ili se povredio ili nesto trece. Kakva je ovo praksa da se prognozira kraj trke?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA