≫ 

Spektakl u skoku uvis u Dohi: Pune tribine došle da pozdrave svog šampiona!

Čak sedam atletičara preskočilo preko 2,30 metara

  • 3
Mutas Esa Baršim, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

Mutas Esa Baršim odbranio je titulu prvaka sveta pred svojom publikom skočivši najbolji skok ove godine na svetu - 2,37 metara.

Zlato za Katar, a srebro i bronza idu u Rusiju. Mihail Akimenko i Ilja Ivanjuk skočili su lične rekorde 2,35 metara, ali zbog ukupnog manjeg broja pokušaja srebro je osvojio Akimenko koji je u poslednjem pokušaju zamalo preskočio 2,37 koliko je preskočio i Baršim.

Esa Baršim nije želeo više da skače kada je i poslednji protivnik otpao. Neverovatno je da je i 2,37 i 2,35 metara preskočio iz prvog pokušaja, a jedino ga je mučila visina 2,33 koju je preskočio tek iz trećeg pokušaja. Preskočenih 2,37 metara je najviše što je jedan atletičar uspeo da preskoči ove godine.

Mutas Esa Baršim, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

Četvrti je bio fantastični mladi Belorus Maksim Nedasekau. Ovaj 21-godišnjak skočio je 2,33 metra što je za dva centimetra manje od njegovog ličnog rekorda.

Italijan Đanmarko Tamberi je završio tek kao deseti sa 2,27 metara što se može smatrati dobrim s' obzirom na probleme sa povredama koje je imao pre ovog šampionata.

Stadion u Kataru je napokon bio pun, svi su došli da vide nacionalnog heroja, rođenog Katarca kako ponovo postaje svetski prvak.

Mutas Esa Baršim, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug
Ilja Ivanjuk, Doha 2019 Foto: AP/Tanjug

(Filip Ištvanović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA