≫ 

Sudbina srpske atletike posle korone: Kalendar se pomera, maj bez takmičenja!

Posle otkazivanja Olimpijskih igara raspored takmičenja sada ne mora da bude zgusnut

  • 0
Serbian open indoor meeting Beograd Foto: Nikola Tomić

Svetska atletika se suočila sa pomeranjem gotovo svih takmičenja, usled pandemije korona virusa, ostalo je još samo da se odluči šta će biti sa Evropskim prvenstvom koje je na programu u avgustu. O tome će se znati početkom maja, a sve one koji ”žive atletiku” u Srbiji još više od toga zanima šta će biti sa ”kraljicom sportova” kod nas.

Po kalendaru objavljenom za ovu sezonu najvažnije takmičenje – prvenstvo Srbije, na programu bi trebalo da bude 13. i 14. juna međutim, to će se sigurno promeniti.

- Kalendari državnih takmičenja se prave nakon što prvo, u ovogodišnjem slučaju, prvo Olimpijski komitet iznese svoj kalendar, potom Svetska atletika, Evropska atletika, a onda i Balkanska federacija u našem slučaju.

- Tek onda SAS u odnosu na sva ta velika takmičenja usklađuje svoja takmičenja. Zbog toga je prvi deo kalendara bio ”nabijen”, ali to će se sad sigurno promeniti – ističe Branković u razgovoru razgovora za Atlex.

Strahinja Jovančević Foto: Nikola Tomić

Kako su Olimpijske igre otkazane tako više nema potrebe da ona njaveća, ali i veliki broj takmičenja se ”nabije” u prvi deo sezone, tačnije do kraja juna.

Ostaje još da se vidi hoće li se održati Evropsko prvenstvo iako svetska zdravstvena organizacija da ”zeleno svetlo” onda će se kalendar uskladiti sa tim takmičenjem koje treba da bude na programu od 25. do 30. avgusta.

-Još je rano za neke konkretnije detalje oko promene našeg kalendara kad se ništa ne zna do kada će vandredno stanje da traje. Mi trenutno imamo tri plana, tri scenarija. Ono što je sigurno da takmičenja koja su planira u maju će biti odložena sto posto.

Sergej Bubka, Slobodan Branković, Dobromir Karamarinov Foto: Marko Jovanović

- Imamo odlične odnose sa Balkanskom federacijom, tako da verujem da ćemo u saradnji pronaći najbolje termine za ova takmičenja. Ona su jako bitna kako za nas tako i za ostale članice kako bi bili neki reprezentativni nastupi, a u odnosu na to kada će se ta takmičenja zakazati zavisiće mnogo i srpski kalendar – napominje Branković.

Video: Strahinja Jovanćević drugi u skoku u dalj na Serbian openu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA