≫ 

Olimpijski šampion u životnoj formi stiže u Beograd: Pada li svetski rekord star tri decenije?

Američki bacač je postavio najbolji rezultat u Evropi još od 1988. godine

  • 0
Rajan Krauzer, bacanje kugle Rajan Krauzer Olimpijski šampion iz Rija 2016. godine Foto: Guliver/Alexander Hassenstein/Getty Images

Olimpijski šampion Rajan Krauzer dokazao je da je u odličnoj formi tokom takmičenja u bacanju kugle koje se tradicionalno održava jedan dan pre Hanžekovićevog memorijala koji 2020. slavi jubilarnih 70 godina.

Najbolji rezultat u Evropi u poslednje 32 godine

On je, po lepom vremenu, u trećoj rundi, u trećem pokušaju sa 22,74m ostvario svoj najbolji rezultat kojim je izjednačio svoj 11. najbolji rezultat (22,74m prošle godine u Long Biču), a to je ujednoj i najbolji rezultat u Evropi od 23. avgusta 1988. godine (Verner Ginter 22,75m).

Krauzer je imao još tri hica dovoljna za pobedu (22,59m, 22,31m i 22,10m), a u četvrtak ga očekuje još jedan miting. Rajan je odlučio da njegov druga stanica u Evropi bude Beograd, glavni grad Srbije.

Može li Beograd da vidi svetski rekord?

On će u Beogradu bacati na revijalnom takmičenju, ali zašto ne bi pokušao da baci Svetski rekord (23.12 metara) koji je postavio njegov zemljak Rendi Barns 1990. godine. Podsetimo, kada je pre nekoliko godina Ivana Španovič revijalno skakala u Beogradu tada je skočila svoj najbolji skok u tom trenutku od 7.11 metara.

Džo Kovač, Doha 2019 Svetski prvak iz Dohe 2019. Džo Kovač Foto: AP/Tanjug

Drugi je na takmičenju u Zagrebu bio svetski šampion Džo Kovač koji je u svom evropskom debiju bacio 21,30m, a treći David Štorl 21,20m.

Rajan Krauzer i svetski šampion Džo Kovač dolaze danas u Beograd, gde će u četvratk 17. septembra nastupiti na atletskom mitingu u bacanju kugle „Dobaci do... 22“ koji se održava u sklopu promocije Svetskog atletskog prvenstva u dvorani BEOGRAD22.

Najbolji svetski bacači nastupiće na Trgu Republike od 20 časova, a revijalni deo programa počienje u 18 sati. Tokom revijalnog dela do 19 časova posetioci će imati priliku da se i sami oprobaju u bacanju kugle.

Zbog lakše povrede državni dvoranski rekorder Armin Sinančević ipak neće moći da nastupi na ovom takmičenju.

Pored samog takmičenja biće organizovani i razni poligoni za decu kao i koncerti poznatih pevača, a sve to će pratiti stroge mere zaštite od širenja COVID-19 koje propisuje Vlada republike Srbije i njen krizni štab.

Video: Jevrosimović: Beograd će 2022. godine biti centar sveta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA