≫ 

Rekorderka atletske dvorane na 60m prelazi iz Partizana u Beogradski atletski klub

Iranska atletičarka Farzaneh Fasihi pojačala BAK

  • 0
Farzaneh Fasihi Foto: Tanjug/AP

Prva faza prelaznog roka u srpskoj atletici ulazi u završni dan, a kako sada stoje stvari najbolji posao odradio je Beogradski atletski klub koji je doveo konkretna seniorska pojačanja iz Srbije, a blizu su registracije dve atletičarke i iz inostranstva , prenosi Atlex.

Zahtev za dobijanje srpskog državljanstva, koji je uslov da bi neko ko nije iz Srbije mogao da bude registrovan za neki naš klub, podnele su Emilija Kusić (400 metara) i rekorderka Atletske dvorane na 60 metara Farzaneh Fasihi iz Irana.

Fasihi je prošle zime prvi put došla u Beograd gde je trenirala sa Stanojem Burlićem, tada još trenerom Partizana 1945, a kasnije BAK-a.

Ona je pod njegovom ”palicom” istrčala rekord karijere na 60 metara od 7,25 sekundi na Istanbul kupu što joj je obezbedilo normu za dvoransko Svetsko prvenstvo i dvoransko prvenstvo Azije. Oba takmičenja su trebala da budu u Kini kada je koronavirus tamo bila na vrhuncu pa su otkazana.

Pre te trke ona je u Atletskoj dvorani u Beogradu, na otvorenom prvenstvu Beograda, istrčala 7,29 sekundi što je zvanično najbolji rezultat dvorane na 60 metara za devojke od njenog otvaranja 2016.

(Telegraf.rs/Atlex.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA