≫ 

Branković na otvaranju stadiona u Kruševcu: "Ulaganje u atletsku infrastrukturu je ulaganje u zdravlje nacije"

Vrpcu su svečano presekli ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnica Jasmina Palurović, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković i direktor Sportskog atletskog saveza Slobodan Branković

  • 1
Otvaranje stadiona u Kruševcu Foto: Telegraf.rs

Grad Kruševac dobio je još jedan, moderan sprotski stadion, koji će od sada, po želji meštana ovog kraja, odnosno naseljenog mesta Prnjavor, umesto „Sportski centar Jedinstvo 1936“ nositi naziv „Miroslav Kostić Koska“.

U sklopu ovog modernog sportskog objekta nalaze se četvrti po redu fudbalski stadion i drugi za atletiku.

Vrpcu su svečano presekli ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnica Jasmina Palurović, zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković i direktor Sportskog atletskog saveza Slobodan Branković.

Kruševac je jedini gradu u Srbiji koji ima dve atletske staze i to je pokazatelj koliko brinete o svom građanstvu i sportistima, jer je ulaganje u atletsku infrastrukturu ulaganje u zdravlje nacije – kazao je na otvaranju stadiona Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza.

- Ovaj objekat pored fudbalskog terena ima i i četiri atletske staze i služiće školskom sportu. Grad Kruševac je prepoznao značaj bavljenja sportom i velika sredstva zajedno sa svojim prijateljima, prvenstveno sa Ministarstvom omladine i sporta ulaže u sportsku infrastrukturu – navela je gradonačelica Palurović

Do pre par godina, u Kruševcu je postojao samo jedan fudbalski stadion i to bez reflektora. Danas je centralni gradski stadion „Mladost“ osavremenjen i renoviran, otvoren je fudbalsko-atletski stadion „Miče“, potom savremen sportski objekat na prostoru nekadašnjeg igrališta FK „Borac“, a u planu je izgradnja još jednog stadiona.

Otvaranje stadiona u Kruševcu Foto: Telegraf.rs

- Nadam se da ćemo sledeće godine za Vidovdan imati još jedan fudbalski stadion, FK „Trajal“ , i da ćemo tada kao grad imati sve uslove za odličan razvoj mladih fudbalera i sportista – rekao je Vladan Gašić, predsednik Fudbalskog saveza Rasinskog okruga.

Kamen temeljac za izgradnju stadiona „Jedinstvo“ postavljen je pre tačno godinu dana, na Vidovdan, a u njegovoj izgradnji Grad Kruševac imao je svesrdnu podršku resornog ministarstva.

Ministar Udovičić je istako ovom prilikom da je Kruševac grad sporta i mladih i da je izgrađeno puno dečijih igrališta, teretana na otvorenom, trim staza i terena koji su namenjeni svim građanima koji na njima mogu besplatno da se bave sportom, i najavio do kraja godine izgradnju panttreka i skejt parka.

- Kruševac se danas pominje svuda u svetu kao mesto gde oboren svetski rekord i gde smo pokazali da u našem Kruševcu ostvarujemo najbolje sportske rezultate – istakao je Ministar Udovičić, osvrnuvši se Državno prvenstvo Srbije u atletici, održanom u nedelju na „Mičetovom atletskom stadionu“, kada je, u kategoriji mlađih juniora, Angelina Topić u disciplini „skok u vis“ postavila novi svetski rekord.

Stadion „Jedinstvo“ izgrađen je sredstvima budžeta grada, ali i uz pomoć donatora. Fudbalski savez Srbije je donirao travnatu površinu, Srpski atleski savez tartan stazu , Fudbalski klub Crvena zvezda poklonio je stolice na tribinama , a „Koridori Srbije“ izgradili prateće objekte.

Video: Angelina Topić izjednačila svetski rekord i postavila novi državni: Imamo novo čudo od deteta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA