≫ 

Đoković zabrinut za turneju po SAD-u: "Za sad neću igrati, ne mogu uopšte da uđem u zemlju..."

Srpski teniser je pomalo i otvorio dušu tokom ovog izlaganja, a očigledno je i njemu laknulo

  • 4

Srpski teniser Novak Đokovićzapočeo je svoj prvi turnir u 2022. godini, i to turnir u Dubaiju gde je u prvom kolu slavio protiv Lorenca Musetija sa 2:0, po setovima 6:3, 6:3. Posle meča, novinari su ga zasuli raznim pitanjima, što o navijačima, što o budućim planovima, a naš teniser je pokušao svima da odgovori na adekvatan način i to je i uspeo.

Đoković je stvarno pokazao da pauza nije imala velikog uticaja na njega, demolirao je Musetija, a sigurno je da će svoju formu podizati kako vreme bude odmicalo.

Ono što je posebno obradovalo Novaka je i dobrodošlica publike.

- Odličan prijem, osećam se dobro, ovo je stvarno odlično dobiti ovakav prijem i dobrodošlicu od navijača. Hvala od srca za to. jer posle svega što se desilo, nisam znao kako će se desiti. Nisam znao kako ću se ja osećati. Povučen iskustvom, pristupio sam ovom meču kao da je bilo koji drugi. Veoma sam zadovoljan načinom kako sam sačuvao svoje "nerve" i načinom kako sam rešio neke ključne stvari u meču, kada sam mogao da izgubim brejk...

- Znam da uvek mogu bolje, kada se radi o kvalitetu, ali znam da u nekim momentima igram stvanro dobro, a već u nekim sam loš, gubim ritam servisa, mali broj procenata prvog servisa ubacim... Za sledeći meč moram dosta toga da popravim, da gledam ka njemu. Ali sve u svemu, veoma pozitivno iskustvo i zbog igre, ali i zbog publike koja me je bodrila - rekao je Novak.

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Takođe, Novak je istakao i mu je drago što je svoj prvi turnir započeo upravo ovde, gde ga publika mnogo voli.

- Rekao bih da sam jednako uzbuđen i nervozan kao i za svaki prethodni meč posle duge pauze, skoro 2-3 meseca sam bio bez meča, bez turnira... Okolnosti su sada drugačije, sve što se desilo u poslednjih mesec i po... Stvarno sam gledao samo ka tome da stanem opet na teren. Dubai je savršeno mesto za mene da počnem sezonu, zbog publike, zbog fanova koji su došli večeras i bodrili me na način na koji jesu. Velika srpska komuna, bilo je lepo videti srpske zastave svuda okolo, ali takođe i internacionalna publika me je bodrila što je bilo veoma lepo. Oni su zadovoljili moja najveća očekivanja kada se radilo o ovom meču.

Ipak, imao je Đoković i rečenicu u kojoj je pomalo i zabrinuo svoje fanove. Naime, Đoković kaže da po trenutnom stanju, on neće moći da uđe u SAD i neće igrati turnir u ovoj zemlji, ali da se opet nada da će se situacija promeniti.

- Ne mogu da uđem u SAD, pa, danas već nisam spreman da igram, ali hajde da vidimo šta će se desiti, možda se stvari promene u narednih nekoliko nedelja. Nekoliko razgovora sam imao s igračima koje sam sreo ovde, svi su bili prijateljski nastrojeni. Došli su, pitali me kako je prošlo, kako sam sad...

- Većina njih mi je poželela dobrodšlicu i rekla da je lepo što me vide na turu ponovo, očigledno, osećam se dobro i drago mi je zbog toga. Drago mi je što imam razumevanje, ako ne već podršku, od svojih kolega. Oni su meni važni, ja njih viđam više nego moju porodicu, brinem o odnosu kakav imam s njima i cenim činjenicu da je veliki broj ljudi došao ovde i poželeo mi dobrodošlicu što je za mene jako pozitivno.

Video: Novak oduševljen publikom, poslao im srce, oni pali u ekstazu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bole

    21. februar 2022 | 22:30

    Pa, ako te nece nije smak sveta. Gledaj svoja posla i uzivaj.

  • VladaPN

    21. februar 2022 | 22:16

    Pa sta ces tamo?

  • No problem

    21. februar 2022 | 22:50

    Ne sekiraj se Nole nece niko da igra bice rata ovaj svet je poludeo nacisto tako da niko nezna sta ce biti sutra.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA