≫ 

Novak je bio spreman da ne igra na AO: Ove reči otkrivaju da je Vlada Australije prevarila Đokovića

Pospišil objašnjava razloge zašto je Đoković krenuo put Australije

  • 8
Novak Đoković, Vasek Pospišil Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

Iako smo već odavno znali da je tortura australijskih vlasti nad Novakom Đokovićem čisto politička igra, potvrdu ovoga smo dobili i kroz izjave kanadskog tenisera Vaseka Pospišila!

Pospišil je veliki Novakov prijatelj, zajedno vode PTPA asocijaciju koja je pandan ATP-u, a na Tviteru je ukratko objasnio šta je prethodilo ovom haosu koji je nastao.

- Novak nikada ne bi otišao u Australiju da mu vlada nije dala izuzeće za ulazak u zemlju, što je i dobio (otuda je prvobitna presuda Kelija). Preskočio bi Australijan open i bio bi kod kuće sa svojom porodicom i ovog haosa ne bi ni bilo - rekao je Pospišil i dodao:

- Postojala je politička agenda u igri sa predstojećim izborima koja nije mogal da bude očiglednija. Ovo nije njegova krivica. Nije se na silu probijao u zemlju i nije "napravio svoja pravila." Bio je spreman da ostane kod kuće.

Podsetimo, Đoković se suočava sa trogodišnjom zabranom ulaska u Australiju, a pritom će morati da plati odštetu Vladi od pola miliona evra.

Video: Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svih vremena, dovode na saslušanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mersinjo

    16. januar 2022 | 10:20

    Navukli ga loši ljudi da dodje u Australiju,I posle ga mučili zarad svojih interesa,Djole glavu gore,ti si covjek

  • Ziko

    16. januar 2022 | 12:49

    Znači, čista naiva, čim su uspeli da ga skupo prevare.

  • As

    16. januar 2022 | 10:23

    E pa sad ovo je vadjenje fleka. Nije planirao da igra a poslao zahtev za medicinsko izuzece pre 10 decembra. A onda se borio pred sudovima kao lav da igra. Nesto mi ne deluje tako vec potpuno suprotno,kao da je ovo Novaku bila zadnja sansa za igru i da se ocajnicki borio za to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA