≫ 

Amerikanac "patentirao" novi udarac u tenisu, ovakav servis se baš retko viđa

Tejlor Fric izveo neobičan potez na turniru u Melburnu

  • 0
tejlor fric Foto: Tanjug/Ap

Tenis kao igra nudi mnoštvo trikova koji samo oni najbolji mogu da izvedu i tako prevare protivnika, pa opet čak ni najbolji se ne usuđuju tako često da u važnim mečevima izvode "specijalitete" sa svog repertoara.

Ipak, jedan momak je u tom smislu otišao korak napred - izveo je dosad neviđen udarac ili se pak toliko retko viđa na zvaničnim mečevima da je zaista dosad bio neprimećen.

Izveo ga je Amerikanac Tejlor Fric u meču protiv Argentinca Federika Korije, tačnije odservirao ga je, i to nije bio početni udarac koji viđamo svakog dana na teniskim terenima. U pitanju je takozvani "obrnuti servis" pri čemu igrač udari lopticu zadnjom stranom reketa, dakle ne onom kojom udara lopticu sve vreme.

Teško je na prvo gledanje uopšte primetiti da je Tejlor izveo to što je izveo, ali kada se pogleda usporeni snimak postaje jasno da je Amerikanac udario lopticu "pogrešnom" stranom reketa, što nije promaklo komentatorki meča.

Pogledajte ovaj atraktivan potez Amerikanca, koji je u dva seta, lako savladao protivnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA