≫ 

Valentino Rosi zbog korona virusa doneo neverovatnu odluku!

Popularni "Doktor" zbog prekida sezone, koja možda neće biti ni nastavljena, odlučio da odloži penziju

  • 0
Valentino Rosi Foto: Tanjug/AP

03Italijanski motociklista i legenda "Kraljevske klase" Moto GP Valentino Rosi (41) najavio je svoje povlačenje iz sveta motociklizma još pre godinu dana.

"Doktor" je prošlu sezonu završio na sedmom mestu, nije zadovoljio ni svoje, ni timske apetite. Ali, sada je korona virus promenio sve.

Osim toga, devetostruki prvak sveta u motociklizmu je već u 42. godini života, a aktivan je pune dve decenije.

- Sledeća godina 2020. će biti ključna. Na kraju te sezone mi ističe ugovor, tako da ću nažalost morati uskoro da odlučim hoću li nastaviti da vozim.

-Sve će naravno zavisiti od rezultata. Bilo je promena u timu, videćemo da li ćemo moći da budemo konkurentniji i brži. Da bih produžio ugovor, moramo da budemo znatno bolji nego ove godine. Ako ne bude, biće bolje da se povučem - rekao je Rosi u decembru 2019. godine za Motorsport.

Međutim, u aprilu 2020. u razgovoru sa komentatorom Matom Birtom i na iznenađenje svih, Italijan je priznao želju da nastavi još najmanje godinu dana u poslu.

Valentino Rosi Printskrin: Facebook/MotoGP

Rosi je izrazio žaljenje zbog okolnosti zbog kojih je doneo takvu odluku, a da se pre toga nije okušao na stazi:

-U teškoj sam situaciji jer, kao što rekoh, moja prva opcija je da pokušam nastaviti. Imam dovoljno motivacije i želim nastaviti- rekao je.

- Veoma je važno razumjti nivo takmičenja, jer posebno smo u drugom delu prošle godine puno trpeli, a previše smo puta bili previše spori i morao sam se boriti izvan Top 5 - objasnio je Valentino svoje osećaje.

- Dakle, moraću se odlučiti pre nego što se takmičim, jer u najoptimističnijem scenariju možemo se takmičiti u drugoj polovini sezone. Nadamo se da ćemo u augustu ili septembru - rekao je Rosi prije nego što je potvrdio svoje kratkoročne srednjoročne namere:

-Ali odluku moram donieti ranije. U svakom slučaju, želim nastaviti, ali tu odluku sam morao donieti bez trke  - rekao je popularni doktor.

Video: Da li je ovo Rosijev naslednik! Ukrajinski dečak (6) je prvo naučio da vozi motor, pa onda prohodao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA