≫ 

Pobuna među Pancerima: Fudbaleri Nemačke otvoreno protiv Leva, neće da igraju uz njegovu taktiku

Verovatno će trener morati da se povinuje zahtevima reprezentativaca

  • 0
Joachim Loew, Joakim Lev Foto: Tanjug/AP

Nemački selektor, Joakim Lev napustiće reprezentaciju po okončanju Evropskog prvenstva ovog leta, a u smiraj svog mandata pred sobom ima ogroman problem, pošto su mu fudbaleri okrenuli leđa i na delu je veliki raskol u timu "Pancera".

Atmosfera je samo postala gora posle remija sa Danskom u prijateljskom meču (1:1), gde su reprezentativci počeli otvoreno da sumnjaju u taktiku Joakima Leva. Kako piše "Bild", niko nije oduševljen taktikom koju je strateg osmislio za turnir sa tri igrača nazad. Fudbaleri veruju da se tako neće videti pun potencijal nemačke selekcije.

Oni koji upućuju najviše kritika, čak i otvorenih prema svom selektoru su fudbaleri Bajerna koji su navikli da nastupaju sa četiri fudbalera u poslednjoj liniji. U tome ih podržavaju ostali, koji misle da bi na taj način bili daleko opasniji, pa je na Levu da nađe neko kompromisno rešenje, a jedino verovatno prihvatljivo bilo bi da prihvati zahteve svojih igrača.

Nemci već godinama unazad imaju problema na velikim takmičenjima, pamti se još ona bruka protiv Južne Koreje na Svetskom prvenstvu 2018. godine, a zbog tog poraza "Panceri" su nadmetanje završili već posle grupne faze. Za EURO je povukao nesvakidašnji potez i u sastav vratio Matsa Humelsa i Tomasa Milera, što nije povoljno uticalo na hemiju.

A na sve to, Nemačka igra u pravoj "grupi smrti" gde će nastupiti sa Francuskom, Portugalom i Mađarskom. Ne može se baš reći da su u takvom sastavu timova neki favoriti za vrh. Ali sve u svemu, biće to Levovo poslednje pojavljivanje na klupi, pošto će ga ubrzo naslediti Hans-Diter Flik.

Video: Nisam bio navijač Zvezde: Iznenadiće vas za koga je Savićević navijao kao klinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA