Ni Belgija, ni Francuska, ni Portugal: Murinjov favorit za osvajanje Evropskog prvenstva je Engleska

Svakako su Ostrvljani u prednosti zbog toga što se završnica igra na Vembliju

  • 3
Jose Mourinho, Žoze Murinjo

Foto: Tanjug/AP

Evropsko prvenstvo u fudbalu samo što nije počelo. Za razliku od nekih prethodnih, ovo će biti održano u nekoliko zemalja Evrope, što će biti poseban poduhvat uzimajući u obzir trenutno stanje sa pandemijom koronavirusa. Kao favoriti za osvajanje pehara ističu se pre svega Belgija, Francuska i Portugal.

Ali ako pitate čuvenog Žozea Murinja, za njega ove dve zemlje nisu glavni kandidati za pehar. Naprotiv, portugalski stručnjak stavio je na prvo mesto Englesku, uzevši u obzir da se završnica prvenstva igra upravo tamo. Ističe i pritisak koji raste na Gereta Sautgejta.

- Ovo je generacija prepuna dobrih igrača, neverovatni su. Zato Geretu Sautgejtu neće biti nimalo lako da odabere one koji će igrati. Pogledajte samo primer desnih bočnih igrača, toliko je izbora. Uz Brazil, najteže je verovatno selektoru Engleske zbog pritiska. Ali Sautgejt ima odličnog pomoćnika u Stivu Holandu i uveren sam da će doneti najbolje moguće odluke.

- Što se šansi tiče, grupni deo se igra u Engleskoj, polufinale je u Engleskoj, finale je u Engleskoj. Ako se nije dogodilo 1996. godine, mora sada. Kada će, ako ne sada? - rekao je Murinjo.

Dotakao se i reprezentacije koja nas je "odvojila" od Evropskog prvenstva - Škotske, koja je u penal lutriji u baražu obezbedila mesto među najboljim selekcijama Evrope.

- Sastav je pun igrača koji igraju važne uloge u Engleskoj. Kiran Tirni, Endi Robertson, Skot Mektominej su bolji nego u poslednjih 20 godina. Stiv Klark mi je bio pomoćnik u Čelsiju i zna sve što treba da se zna, uz to unosi emociju u posao. Verujem u taj škotski duh, biće opasni sa kim god budu zaigrali. Iako ih ne vidim da će dogurati daleko, ne vidim nikoga ko se neće namučiti da ih pobedi - rekao je portugalski trener.

Video: Nikola Peković o momentu kada je bio na probi u Crvenoj zvezdi i dolasku u Beograd

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA