Masovna žalba srpskoj legendi u FIBA: Košarkaši protestuju zbog lopte za Eurobasket! (VIDEO)

Završnice mečeva će biti posebno kritične za košarkaše

  • 3

Bliži se početak Eurobasketa, a udruženje košarkaša požalilo se na loptu kojom će se igrati.

Zato su kapiteni nacionalnih timova poslali pismo predsedniku FIBA Horasiju Muratoreu, pošto je sporna Molten lopta predviđena za turnir.

U otvorenom pismu, u kom se obraćaju i Vladi Divcu ispred Komisije za igrače u FIBA, naveli su kako je tekstura lopte problematična, naročito pred kraj utakmica kada se nakvasi znojem, na šta su se požalili brojni košarkaši.

>>>Bogdanović se javio Durentu posle izjave o Teovom najboljem dodavanju u karijeri! (VIDEO)

>>>OVO NE PAMTIMO: Eurobasket na dve televizije u Srbiji!

>>>Orlovi poleteli ka Istanbulu: Košarkaši Srbije krenuli u Tursku po medalju!

- Predlažemo da se karakteristika "konzistentan dodir" koja je dodata ovoj lopti izbaci iz narednih takmičenja, aktivni igrači će se uključiti u proces selekcije nove lopte. Ovo je važna stvar jer se direktno odražava na naše partije - navodi se u pismu.

Napravili su igrači podsetnik na 2007. godinu kada su košarkaši u NBA zajedno sa Spaldingom radili na tome da se lopta prilagodi njihovim potrebama, a sve je učinjeno tako da se ne ošteti važno sponzorstvo.

Pismo su potpisali Boris Dijao (Francuska), Điđi Datome (Italija), Omri Kaspi (Izrael), Džonatan Tabu (Belgija), Robin Bencing (Nemačka), Adam Hanga (Mađarska), Jiri Velš (Češka), Brajan Savoj (Švajcarska), Adam Vačinski (Poljska), Nir Alon (Izrael), Alfonso Rejes (Španija), Alesandro Marcoli (predsednik KS Italije) i Joan Pasave-Duktel (predsednik KS Francuske).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zapanjen

    30. avgust 2017 | 12:48

    Kilavom svaka dlaka smeta

  • Putin R.S

    30. avgust 2017 | 12:43

    Samo Srbiji ne smeta

  • Rade

    30. avgust 2017 | 14:25

    Dajte im Tigar gumenu loptu,onaj model iz 84 kojom sam ja igrao.Fantastična lopta,pogotovo kada sedneš na nju,da malo odmoriš.To je bilo bogatstvo,tej kasnije sam dobio Voit loptu,E to je več bila prava kožna lopta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA