≫ 

Brutalna poruka Saleta Đorđevića Slovencima pred finale: Mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo sa našim oružjem, kome je drago, neka dođe u bitku (VIDEO)

Selektor Srbije samouvereno najavljuje finale Eurobasketa, koje je na programu u nedelju od 20.30

  • 21
Foto: Telegraf

Dan posle rušenja Rusije u polufinalu, zadovoljstvo se vidi na licima selektora Aleksandra Đorđevića i centra Bobana Marjanovića.

U njihovim prvim izjavama, što je još važnije, vidi se potpuno ista fokusiranost koja ih odlikuje od početka prvenstva.

- Posle ovakve noći stvarno je lep osećaj biti ovde, biti ja, biti mi. Svako je dao svoj maksimum i udeo u svemu što smo uradili od Kopaonika do sad. Svaka čast mojim saigračima, drugarima i celom stručnom štabu. Biće teška utakmica, Slovenci igraju fenomenalno, moramo da igramo jače i bolje od njih - poručio je Bobi.

>>> Stigli rezultati magnetne rezonance: Sale Đorđević otkrio da li će Jović igrati finale!

>>> Preko noći se promenila kvota za finale Eurobasketa: Slovenci favoriti za zlato!

Foto: AP/Tanjug

Đorđević na početku nije propustio da još jednom pohvali svoje igrače.

- Uradili smo dobar posao do sada, podvukao bih to "do sada". Momci su od prvog dana pokazali odnos prema radu, ozbiljnošću i profesionalnošću za sve obaveze koje su imali, i ovo je potvrda jednog takvog odnosa - počeo je Sale.

- Zasluženo apsolutno finale. Pokazali smo mnogo, ali ne sve. Imamo prostora da poboljšamo igra, bez obzira što je u četvrtfinalu i polufinalu dbrambena igra bila na dosta visokom nivou. To i dalje treba da bude cilj, da momci shvate da jedino odbranom možemo do trofeja. Ovo sanjamo, za ovo radimo, ne treba stati na ovome. Respekt prema Sloveniji, pokazali su respekt, odlično su vođeni, imaju entuzijazam i sa tribina, koji je vetar u leđa bio i nama u prethodne dve utakmice. Svako ko je došao sa srpskom zastavom, dao nam je veliku snagu - rekao je selektor .

Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Obojica uveravaju da Srbija ima dosta goriva za sve ovo, jer se "pripremamo od početka za sve ovo".

Na molbu da malo konkretizuje stav o igri Slovenije, za koju su novinari rekli da je igrala impresivno do finala...

- Igrali su impresivno u odnosu na protivnika koji im je dozvolio da igra brzo. Mi smo drugi protivnik. Mi se zovemo kako se zovemo, izlazimo sa našim oružjem, kome je drago, neka dođe u bitku. Naša hrabrost, sigurost, hrabrost, to nam treba.

Ovo je treće finale u poslednje četiri godine koje Srbija igra na velikim takmičenjima, a neki momci se sa tim zahtevom susreću prvi put.

- Svako mora da igra prvi put. Ne razmišljamo na taj način, oni imaju kvalitet za finale EP. Ta utakmica, videćemo...

Usledila je opaska selektora koja je nasmejala sve u sali.

- U Americi se posle titule seku mrežice, možda Slovenci odnesu tablu celu. Ja ovoliko šuteva o tablu za tri poena nisam video u svojoj karijeri.

Foto: AP/Tanjug

Slovenci su imali dan više ua odmor i pripremu utakmice.

- Sigurno može da pomogne, ali nije krucijalno - rekao je selektor.

- Svako je poseban na svoj način, nekome se telo brže odmara, sve zavisi, mislim da imamo dosta vremena da se spremimo, navikli smo na ovakav napor - dodao je Marjanović.

Novinari su podsetili Đorđevića na finale koje je u Istanbulu 1992. godine igrao sa Partizanom. Kakva je razlika u pripremi?

- Ja se toga (pripreme) ni ne sećam... Ovo je već odgovornost, kompleksinije je. Prvu stvar koju sam Serđu Skariolu rekao: Sad vas trenere poštujem mnogo više. Čovek ne shvata koliko je komplikovano i teško da se dođe do nekih dobrih saveta. Igrač razmišlja o sebi kako da se spremi, a mi sa druge strane razmišljamo o nekim drugim stvarima - rekao je Đorđević.

Foto: AP/Tanjug

Neće biti nikakve razlike u pripremi igrača u odnosu na finale u Riju odnosno u Madridu.

- Neće biti razlika, biće maksimalno pripremljene utakmice, dovoljno informacija i da napunimo glave igračima , da budu sigurni u sebe da imaju veliko samopouzdanje. Neka drugi razmišljaju o nama.

Za kraj, poruka navijačima za "balkansko" finale:

- To je fenomenalno. Video sam da imamo mnogo veću zastavu od one slovenačke, da prekrije celu tribinu. Voleo bih nju da vidim - zaključio je Aleksandar Đorđević.

Pogledajte video snimljen telefonom Motorola Z2 Play.

Daljinac

(Izveštači Telegrafa iz Istanbula - Bojana Mekić i Dragutin Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PERA

    16. septembar 2017 | 13:40

    Oni su zlatni i sa srebrom a sa zlatom ce biti dijamantski

  • Distrikt

    16. septembar 2017 | 12:58

    Nikad do sada se nisam radovao nedelji a tek večernjim satima nedelje, ni kao dijete ni sada kao odrastao čovjek. Ovo će biti prvi put.. Sretno momci!! Šta god da se desi, vi ste već pokazali da imate srce, kičmu i petlju.. Za to vam skidam kapu!!!!

  • Koš

    16. septembar 2017 | 13:22

    Šta bre kako se zovemo...pa zovemo se...SRBIJA! Idddeeeemmmmoooo Srbi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA