≫ 

Gejdži prebio Fergusona, pa prozvao Habiba: Toniju krvavo prekinut niz od osam godina bez poraza

Žestoko veče!

  • 3
Toni Ferguson, Džastin Gejdži Foto: Tanjug-AP

Džastin Gejdži novi je privremeni UFC prvak lake kategorije - potpuno je bio dominantan protiv Tonija Fergusona!

Dva meseca se čekalo na UFC spektakl, Džeksonvil je ugostio elitu i UFC 249 opravdao je očekivanja - dobili smo adrenalinsko veče u kom je Toniju Fergusonu prekinuta velika serija.

Poražen je prvi put posle osam godina, nije uspeo da nastavi niz i veže čak 13. pobedu, Gejdži je za to krivac.

Neočekivano je dominirao Džastin, prva runda je prošla u ispitivanju snaga, delovali su sigurno i jedna i drugi, ali je Gejdži pogađao jače i konkretnije, da bi u 2. rundi zauzeo centar kaveza i počeo da "rešeta" sve nesigurnijeg Tonija.

Pasivnog rivala, čak i kada bi nešto pokušao, Gejdži je uspevao da dotuče, a Fergusona su skupo koštali nepotrebni udarci, zaradio je posekotinu iznad levog oka.

Posle toga, Gejdžiju je preostalo da mudro kontroliše ritam borbe, to je i učinio - iako mu nije uspevalo dugo da patosira Fergusona, dočekao je odluku sudije Herba Dina da prekine borbu 80 sekundi pre kraja.

Posle borbe, Gejdži je odbacio pojas, pa objasnio svoj čin, želi da se bori protiv Habiba Nurmagomedova.

- Habib je najbolji na svetu, a ja od početka radim sve da bih došao do takvog izazova. Drago mi je što ću moći da predstavljam SAD protiv najboljeg što Rusija i Dagestan imaju. U ovom trenutku, nema boljeg izazova za mene - poručio je Gejdži.

- Zanima me samo pravi pojas, znao sam da sam dobar i da sam ubica, nema bolje droge od adrenalina, on kola mojim venama. Sve je ovo plod rada, radim za ovo od 4. godine. Nisam nikada gledao na prošlost, već se samo pripremao za ono što sledi.

 
 
 
View this post on Instagram
JUSTIN GAETHJE WITH THE ULTIMATE HIGHLIGHT TONIGHT! 🏆 @Justin_Gaethje #UFC249A post shared by ufc (@ufc) on

Pored ovog duela, posebnu pažnju privukao je Frensis Nganu, koji je nastavio niz pobeda nokautom, nastradao je Rozenstruk, i to posle samo 20 sekundi!

 
 
 
View this post on Instagram
🗣 “There’s no other challenge I want right now. I want to fight him.” @Justin_Gaethje #UFC249A post shared by ufc (@ufc) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA