Stošić posle nove pobede na KSW-u u Telegrafu: Učvrstio sam poziciju izazivača, sledeći je šampion

Najbolji srpski MMA teškaš je posle trijumfa u tri runde nad Andrižakom za Telegraf ispričao kako je ta borba izgledala iz njegovog ugla, ali i kada će doći konačno do borbe za šampionski pojas KSW-a

  • 1

Darko Stošić je zabeležio i treću pobedu u KSW-u, jednoj od tri najjače svetske MMA organizacije i potvrdio da više ne sme biti čekanja, već da mora biti sledeći izazivač za šampionski pojas u teškoj kategoriji.

Srpski MMA borac je slavio prvog vikenda u septembru protiv Mihala Andrižaka i to posle izuzetno teške i naporne borbe u tri runde.

I kao po običaju najbolji srpski MMA teškaš je po povratku iz Poljske došao u Telegraf kako bi podelio svoje utiske o borbi, ali i najavio borbu sa šampionom Filipom de Frajsom za šampionski pojas, koju su mnogi očekivali već sada kao što je to Stošić najavio prilikom prethodnog gostovanja u našem studiju, ali do nje nije došlo zbog povrede koju je De Frajs zaradio na jednom od treninga.

Video: Stošić praćen sa dve bombe, ogrnut zastavom ulazi u ring: Sledeći je meč za pojas

  • Šta možeš da nam kažeš o meču, tri runde, nisu bile nimalo lake, ko je gledao meč mogao je da vidi?

- Nije bilo lako. To mi je već treća borba u 6 meseci što je za MMA prilično impresivno, pogotovo za teškaše. Prve dve borbe su mi prošle malo lakše, da tako kažem, nokautirao sam protivnike i brzo su se završile, nisam bio povređen i bio sam svež. Brzo sam se vratio treningu. Treća borba je trebalo da bude za pojas, po ugovoru, i tako bi bilo da se nije šampion, Filip de Frajs, povredio. Zaradio je potres mozga na treningu i bukvalno kad sam sleteo u Poljsku kada sam išao na pripreme, bio sam tamo tri nedelje u njihovoj najboljoj teretani, gde trenira i Jan Blahovič, šampion UFC-a u u poluteškoj kategoriji, menadžer mi je rekao da se De Frajs povredio i pitao da li hoću da radim sa zamenom, Andrižakom. On je mene već posle prve borbe kao nešto prozivao da hoće da radi sa mnom, ali on tad nije bio opcija jer je izgubio neke borbe, i za pojas, imao je tu priliku i izgubio je. Ja idem svojim putem, zaređao sam 2 pobede i trebalo je da se borim sa šampionom, pa on nije bio opcija, ali eto, dobio je šansu. Želja mu se ostvarila. I stvarno dobro se spremio, odličan je borac, ima 30 borbi, preko 25 pobeda, nikad nije izašao iz prve runde, ili je bio nokautiran ili je pobeđivao u prvoj rundi. Tako da je po tome poznat, po tim završnicama. Veliki je, veći od mene. Pretpostavio sam da će se dobro spremiti, jer dugo nije radio borbu, željan je borbe, željan da se vrati u pobednički niz, ja sam mu odlična šansa... Ja sam pobedom nad njim još više učvrstio svoju poziciju u KSW-u, učvrstio poziciju sledećeg izazivača za pojas, ali generalno da sam izgubio borbu, sve ono što sam ja uradio on bi preuzeo i verovatno bi dobio opet priliku da se bori za pojas i kao što je već on rekao da je pobedio mene verovatno bi potpisao za UFC, to je bio njegov plan... Ali ja sam se dobro spremio, mogu reći nikad bolja s obzirom da sam radio tri runde i iz svake sam izlazio svež i brzo se oporavljao, dosta smo radili boks. On jeste dobio prvu rundu.

  • Kako si se osećao posle prve runde kad si shvatio da je on dobio?

- Bacio me jednom i tu sam znao da sam izgubio tu rundu, jer je ostalo malo do kraja, tako da sam hteo samo da se sačuvam tu da ne nešto ne ošteti na zemlji. Svestan sam bio da sam je izgubio, ali sam rekao da ću dati gas u drugoj i trećoj i tako je i bilo.

Video: Stošić mora da pobedi njega da bi mogao da se bori za šampionski pojas: Bivši izazivač je prepreka

  • Imao si nekoliko puta šansu da ga nokautiraš, uzdrmao si ga par puta?

- Bilo je tu dobrih udaraca, stvarno dobra borba na nogama, dobro se spremio, imao je odličan tim, pridržavao se taktike, nije srljao, totalno drugačiji borac od onog što sam ja gledao, ali to sam i očekivao, pa me nije iznenadio. "Naboksovao" sam ga tempom, bila je podeljena odluka sudija, mada ja jesam pobedio drugu i treću rundu, tako da je trebalo da bude jednoglasna odluka sudija, ali nema veze. U trenutku dok sam se borio nisam znao ko pobeđuje, a ko gubi. Samo sam dao svoj maksimum.

  • Šta očekuješ i kada da očekujemo taj meč za šampionski pojas?

- Samo da se oporavim, pošto sam ispovređivao šake. Ja sam rekao decembar, ali ako ne bude tada, onda početkom sledeće godine. Više sad to zavisi od mene, da se ja prvo oporavim, pa ću polako, neću da žurim. Ja znam da se on sada verovatno oporavio i da je željan borbe, ali imao je on svoju priliku. Ja sam odradio i više borbi nego što bi trebalo u šest meseci, sad stvarno hoću da se odmorim o dobro pripremim. On je odličan borac, odbranio je pojas već 6 puta, isto je veliki, odličan grepler, ima 130 kila, visok metar i 90-95, jak je na zemlji, tako da će mi trebati više priprema od rušenja i ova borba mi je bila taman u tri runde da se pripremim, pošto je borba za pojas u pet rundu. Ja nikad nisam radio u pet rundi, a on već ima iskustva sa time, tako da će mi biti potreban dobar odmor i dobra priprema, pa ćemo polako. Biće to svakako dobra i zanimljiva borba za Poljsku, njihovu organizaciju i mislim da i oni jedva čekaju. Mislim da se sve lepo posložilo, zasluženo sam izazivač, bukvalno sam pobedio sve koji su bili dobri u teškoj kategoriji i zasluženo sam sledeći izazivač.

  • Imaš li neki plan gde ćeš se i kako spremati za taj meč protiv šampiona?

- Poćeću ovde, onda ću malo u Amerikan Top Tim u Zagrebu, eventualno opet malo u Poljsku u taj "džim" u Varšavi gde sam bio. Biću ovde, u Sinđeliću, gde sam bio.

  • Očekujemo te u decembru da osvojiš taj pojas, da ga doneseš ovde kod nas...

- Po ugovoru pojas ne dobijam posle osvajanja, nego tek ako ga odbranim. Verovatno nije jeftin, pa se plaše ako ti ga daju odmah da ćeš da odeš, pa da se ne vratiš i onda im se ne isplati. Moraćete malo da sačekate.

Video: Stošić nema želju da se vraća u UFC: Ako uzmem pojas u KSW nema potrebe da se vraćam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkoBG

    14. septembar 2021 | 07:35

    izbace te iz UFCa, odes u neku levu organizaciju i boris se za titulu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA