Vreme čitanja: oko 1 min.

Stošić ušao u istoriju KSW-a: Srpski "div" prestigao legendarnog Kalidova novom nagradom za nokaut večeri

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novo priznanje za Stošića

  • 0
Darko Stošić  Michal Martínek Foto: KSW

Najbolji srpski "teškaš", Darko Stošić ušao je u istoriju KSW-a, nakon što je prethodno na KSW-u 87, koji je održan u Trinecu u Češkoj, nokautom savladao Mihala Martineka.

Potvrdio je spektakularnim nokautom i novom pobedom, Stošić mesto prvog izazivača za titulu u teškoj kategoriji, i tako osigurao revanš sa Filom De Frisom.

Ipak, Darko će zbog još jedne stvari posebno pamtiti ovaj meč. Naime, Stošić je nagrađem bonusom za nokaut večeri, čime je došao do petog ovakvog priznanja, posle šest pobeda u poljskoj organizaciji.

Samim tim, Stošić je pretekso dosadašnjeg rekordera i legendu KSW-a, Mameda Kalidova, i ušao u istoriju poljske promocije, i to nakon svega sedam borbi. Ono što je posebno interesantno, jeste da je prethodnom rekorderu, bilo potrebno čak 27 borbi, da bi došao do rekorda.

Stošić se sada "osamio" na vrhu, a nema sumnje da bi mogao i da "popravi" rekord u narednim borbama, i kao što je i sam najavio, dođe do dugo željene titule.

(Telegraf.rs)

Video: Ušli su u ring i odvalili se od tuče jastucima: Počinje era novog borilačkog sporta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA