≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Spektakl u Las Vegasu: Edvards odbranio pojas šampiona, Tramp gledao novi poraz Tonija Fergusona

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uzbudljivo je bilo u "T-Mobil" Areni u Las Vegasu

  • 0
Leon Edvards Foto: Tanjug/AP

Protekle noći ljubitelji MMA sporta imali su priliku da uživaju u UFC-u 296, spektaklu u režili najjače svetske MMA promocije.

Događaj je privukao veliki broj publike, ali i dobro poznata lica, među kojima se našao i nekadašnji predsednik SAD-a, Donald Tramp.

"Mejn-ivent" večeri, bio je okršaj za titulu u "veltervejt" kategoriji, između šampiona Leona Edvardsa i izazivača Kolbija Kovingtona.

Na kraju, odlukom sudija, Edvards je uspeo da obrani pojas šampiona, i to tek odlukom sudija, koji su ocenili meč 49-46, u korist "novog-starog" šampiona.

Što se samog meča tiče, nije bilo previše zanimljivo tokom prve dve runde. Ipak, nakon toga je Edvards uspevao u nekoliko navrata da "prikupi" važne poene i na kraju dođe do trijumfa.

U drugom "tajtl-meču" večeri, Alehandro Pantoha odbranio je pojas šampiona u "flajvejt" kategoriji. Brazilac je slavio protiv Brendona Rojvala, i to kao i Edvards, tek nakon odluke sudija posle pet rundi.

Verovatno i najveću pažnju, privukao je meč legendarnog Tonija Fergusona i Petija Pimbleta, u "lajtvejt" okršaju. Ovo je bio pokušaj za povratak legendarnog veterana, koji je imao šest vezanih poraza u UFC-u. Na njegovu žalost, vezao je i sedmi, pošto je Pimblet slavio posle tri runde, odlukom sudija. Fergusonova budućnost u najjačoj svetskoj organizaciji, dovedena je u pitanje, s obzirom da je svima postalo jasno da Toni više nije ono što je nekada bio.

Ipak, performans večeri, viđen je u prvom meču glavnog dela borilačkog programa, na meču Džoša Emeta i Brisa Mičela. Emet je na soektakularan način nokautirao rivala, i praktično ga poslao na "spavanje". Dobro je izbegao desnu ruku Mičela, a onda ga pogodio desnim krošeom u lice, nakon čega je nesrećni Mičel ostao potpuno ukočen na podu.

Viđeno je još osam borbi, a ovo su rezultati:

Martin Budaj - Šamil Gazijev (Gazijev, pobeda tehničkim nokautom, 2. runda)

Andre Fili - Lukas Almeida (Fili, pobeda tehničkim nokautom u prvoj rundi)

Tarik Ulanbekov - Kodi Djurden (Ulanbekov, submisija u drugoj rundi)

Kejsi O'Nil - Arijan Lipski (Lipski, pobeda submisijom u drugoj rundi)

Kodi Garbrant - Brajan Keleher (Garbrant, nokaut u prvoj rundi)

Irene Aldanja - Karol Rosa (Aldanja, odlukom sudija posle 3 runde)

Alonzo Menifild - Dastin Džejkobi ( Menifild, odlukom sudija posle 3 runde)

Šavkat Rahmonov - Stefen Tompson (Rahmonov, submisija u drugoj rundi)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA