Radila je sedam dana vežbe koje radi Dženifer Lopez i nije verovala šta se dešava se njenim telom

Iako su prilično naporne, daju trenutne rezultate, a ukoliko vam je previše da ih praktikujete sve, možete odabrati one koje vam odgovaraju

  • 0
Vežbe poznatih ličnosti Printskrin: Youtube

Bez obzira na to da li Dženifer Lopez dovodi svoje telo vežbanjem do savršenstva zarad uloge u nekom filmu ili svoje obline pokazuje izvanrednim performansima na bini, čini se kako ova pedesetogodišnjakinja zna kako da očuva vitku liniju, piše Insider.

Ona je poznata po tome što ima rigoroznu ishranu, izbegava da konzumira kofein, alkohol i prerađenu hranu, ali takođe ima i disciplinu kada je vežbanje u pitanju.

Radi sa dvoje trenera, Dejvidom Kiršom i Trejsi Anderson,  i kombinuje treninge visokog intenziteta, treninge snage, kik-boks i vežbe trbušnjaka.

Jedna devojka je, tokom sedam dana, pokušala da prati njenu fitnes rutinu i vidi kako izgleda vežbati kao Dženifer Lopez.

Prvi dan: Fokusiranje na gluteus

Jedna od stvari kojima se ova devojka najviše radovala jeste Kiršov fokus na “manje je više, skraćene vežbe”.

Trener obično daje Lopezovoj 30 do 45 minuta vežbi čitavog tela, kako bi uradila dosta toga za što kraće vreme. Ipak, ova devojka je razdelila poteze, kako bi dala svojim mišićima potrebno vreme da se odmore.

- Počela sam “platipusovim hodom”, što je Kiršova vežba za oblikovanje gluteusa i unutrašnjosti butina Lopezove.

Iznenađena sam time koliko brzo je moja zadnjica počela da “gori” kada sam radila “platipusov hod”, koji me podseća na bočno hodanje  sa čučnjem, osim što su mi ruke iza glave i “veslam” napred-nazad u plivajućem čučnju, umesto da se pomeram sa strane na stranu.

Nakon što sam uradila 10 ponavljanja unapred i 10 ponavljanja na suprotnu stranu, gluteus mi se zagrejao i bila sam spremna za sledeću vežbu. Mislim da ću razmisliti o tome da zamenim svoje šetnje sa bočnim čučnjevima ovom vežbom, jer već osećam da je ovaj pokret bolji u izgradnji mišića moje zadnjice i unutrašnjih butina.

Nakon ovoga sam uzela tegove od četiri i po kilograma u obe ruke po jedan i počela sa drugim njenim vežbama za donji deo tela.

Uradila sam 20 ponavljanja široko postavljenih čučnjeva, iskorake unapred, iskorake sa strane, ukrštene iskorake i čučnjeve na po jendoj nozi. Noge su mi se tresle tokom ove vežbe, ali sam pokušala da nastavim i drugi set vežbi. Ja sam, zaista, neko ko se ponosi time što ima relativno dobru snagu u donjem delu tela, ali nisam baš navikla da radim neke varijante ovih vežbi, kakve Lopezova radi – kaže ova devojka.

Drugi dan: "Trbušnjaci su me boleli nakon što sam pokušala gomilu vežbi koristeći loptu za pilates"

- Ovaj dan počela sam veoma uzbuđena zbog vežbi centralnih mišića, koje Dženifer praktikuje, što uključuje dosta pokreta koje nikada ranije nisam koristila.

Počela sam sa 20 ponavljanja “ruskih uvrtanja”  (sedenje sa nogama odignutim od zemlje i uvrtanje gornjeg dela tela), "pajk ap" plankova(stanete u visoki plank i brzo približavate noge grudima i vraćate ih nazad), dizanja medicinke iznad glave, prebacivanje medicinke u sedećem položaju sa strane na stranu, “džeknajf” sa težinom ( legnete ravno naleđa, u rukama držite teg i približavate noge i ruke jedne drugima istovremeno), kao i okretanja torzoa uz pomoć elastične trake.

U ovom trenutku jedva da sam mogla da sedim, ali pročitala sam da neke vežbe koje J.LO radi za definisanje trbušnjaka podrazumevaju pilates loptu, tako da sam morala i njih da probam.

Uradila sam nekoliko vežbi na lopti za pilates i pokušala na njoj da uradim makazice, što je vežba kada održavate ravnotežu svojim stomakom, pilates loptu držite stopalima u vazduhu i radite “makazice” napred-nazad.

Za kraj sam radila plank 30 sekundi sa svake strane i pokušala da izdržim u plank poziciji 30 sekundi, na medicinki. Tu sam bila iscrpljena, ali i uzbuđena zbog toga kako će moji trbušnjaci izgledati – kaže ona o drugom danu vežbanja.

Treći dan: "Pokušala sam sa “Spajdermen” trbušnjacima i nije uspelo"

- Ne mogu se setiti kada su me trbušnjaci poslednji put ovako boleli. Mišići za koje nisam znala ni da postoje u gornjem i bočnom stomaku, bili su mi upaljeni, čineći sedenje u krevetu velikom borbom.

U jednom intervjuu, Kirš je rekao da, kada se nalazi u škripcu sa vremenom, Lopezovoj daje da radi “Spajdermen” trbušnjake na "Bosu" lopti. Ova vežba deluje na ruke, grudi i trbušnjake i, u osnovi, zahteva da podignete kolena do grudi dok, istovremeno, radite sklekove.

Imam problem i sa tim da radim regularne trbušnjake, tako da sam se, sa strahom, potrudila da uradim ove, balansirajući na "Bosu"  lopti.

Umesto njih, odlučila sam se na to da pokušam modifikovanu verziju, pri čemu će mi jedno koleno biti na podu, dok pokušavam da podignem drugo.

Sledeće sam radila dodirivanje ramena dok radim sklekove, čučnjeve na posebnoj spravi, vežbe za bicepse sa tegovima od dva kilograma i vežbe za tricepse sa težinom od četiri i po kilograma. Uradila sam dva seta od po 10 ponavljanja i završila trening osećajući se iscrpljeno, ali odlučno.

Ukoliko je ovo ono što je potrebno kako bih imala super izvajane ruke, kao Dženifer Lopez tokom nastupa na Superboulu, onda je vredno napora – govori ona o trećem danu vežbanja.

Četvrti dan: "Imala sam svoj prvi čas kik-boksa"

- Narednog dana sam se probudila, a ruke i ramena su mi goreli. Uprkos tome, odlučila sam da danas pokušam kik-boks, koji je jedan od mnogih stvari koje Lopezova radi kako bi održala vitku liniju. S obzirom na to da mi je ovo prvi čas, pokušala sam da se istegnem nekim joga pokretima, pre nego što počnem sa treningom.

Odmah sam osetila da sam van elementa. Iako volim časove standardnog boksa, ovo se čini kao potpuno drugačiji nivo održavanja fokusa i ravnoteže kako bih uspela da mi noge i ruke rade u tandem.

Osećala sam se prilično izgubljeno tokom čitavog časa, koji uključuje i vežbe visokog intenziteta, poput “skok-čučanj-sklek” i “skok-čučanj” vežbi, koje pomažu u povećavanju srčanog ritma.

Iako sam potpuni početnik u ovome, bila sam načisto znojava kada sam završila trening. I dalje više volim časove običnog boksa, ali sam ubeđena i da bi moje iskustvo sa kik-boksom bilo bolje, da sam se samo malo više navikla na njega – kaže ona dalje.

Peti dan: "Moji prijatelji i ja mislimo da je moja zadnjica više podignuta sada"

- Ovog jutra sam dobila neke komplimente od svojih prijatelja vezano za to kako moja zadnjica dobro izgleda u farmerkama. Ne znam da li je to zbog jučerašnjih vežbi ili od napornih vežbi za donji deo tela od pre par dana, ali me definitivno dosta motivisalo da radim još neke vežbe za noge i gluteus danas.

Ovog puta pojačavam trening, radeći dve serije od po 10 ponavljanja platipusovog hoda i zaista osećam kako mi zadnjica gori, dok uzimam svoje tegove od po četiri i po kilograma.

Ovog puta, takođe, radim i 10 ponavljanja svega: široko postavljenih čučnjeva, iskorake napred, nazad i ukrštene iskorake, kao i čučnjeve na jednoj nozi. Zatim počinjem drugu seriju istih vežbi.

Na kraju svih ponavljanja, noge su mi se tresle i morala sam da sednem, ali ovog puta mi je ipak bilo dosta lakše.

Šesti dan: "Odlučila sam da stvarno ciljam na svoje trbušnjake"

- Nikada nisam mislila da ću ovo reći, ali bila sam prilično uzbuđena zbog toga koliko su me noge bolele narednog jutra, naročito otkad smatram da neke od ovih vežbi za donji deo tela zaista deluju.

Danas sam počela sa 20 ponavljanja “pajk ap” plankova, ruskih uvrtanja, podizanja medicinke iznad glave, prebacivanja medicinke sa strane na stranu i rotacija torzoa.

Sada mi je bilo dosta teže da uradim ove pokrete nego ranije jer još uvek imam upalu trbušnih mišića od pre par dana.

Nekako se plašim vežbi sa loptom za pilates, pa počinjem sa 30 sekundi planka, a zatim po još 30 sekundi plankova sa obe strane. Završavam "pajk apovima" i “makazicama” koje su, takođe, dosta teže danas zbog toga što me bole ruke, ramena i noge.

Na kraju sam morala da legmen na prostirku na čitav minut jer sam bila iscrpljena – priča ona o šestom danu vežbi.

Sedmi dan: "Do kraja mog vežbanja, ruke su me bolele na dobar način"

- Koliko god bilo divno videti neke trenutne rezultate vežbanja, čitavo telo me boli i, u suštini me moli da završim ovonedeljno vežbanje.

Iscrpljena sam, ali pokušavam da završim ovaj izazov, tako da moram da usvojim pozitivan stav po pitanju ovih “Spajdermen” sklekova. Umesto da podignem noge u stranu kako to Spajdermen radi, odlučila sam da pokušam sa nekoliko običnih sklekova, dok balansiram na "Bosu" lopti.

Ovaj pokret je i dalje težak, ali u stanju sam da uradim dva skleka na "Bosu" lopti.

Vežbe poznatih ličnosti Printskrin: Youtube

Kako bih završila, radim dve serije od 10 ponavljanja vežbi za biceps, sa tegovima od dva kilograma, vežbe za triceps sa tegovima od četiri i po kilograma, dodirivanje ramena dok radim sklekove, čučnjeve na posebnoj spravi i podizanje tegova za istezanje tricepsa.

Nakon što sam završila, srušila sam se na prostirku – dodaje o svom poslednjem danu.

Iako postoje pokreti koje ću ukrasti od Dženifer Lopez, mislim da ova rutina nije preporučljiva za prosečnu osobu

- Sve u svemu, osećam kako sam brzo ostvarila neke dobre rezultate u pogledu toga kako moje telo izgleda i kako se osećam i dopale su mi se neke vežbe koje treniraju mišiće koje moje uobičajeno vežbanje ne uključuje.

Već planiram da usvojim “platipusov hod”, neke od varijanti iskoraka i nekoliko vežbi za trbušnjake (uključujući i one koji podrazumevaju "Bosu" loptu) u svom budućem vežbanju.

Međutim, nisam sigurna da bi prosečna osoba mogla da izdrži ovakve vežbe koje Lopezova, kako je rekla, radi “ tri do četiri puta nedeljno”. Čitavo telo mi je bilo potpuno iscrpljeno i pod upalom nakon samo nedelju dana praktikovanja ovih vežbi.

B.K.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA