≫ 

Terzić posle Zvezdinih 6 ubitačnih pobeda: Zaradili smo oko 12 miliona, ovu četvoricu igrača Milojević ne da ni po koju cenu!

Direktor crveno-belih otkrio novinarima sve u vezi sa transferima ovoga leta

  • 49

Skoro dva meseca Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, nije održao svoj standardan sastanak sa novinarima.

>>> Očaj u Zvezdi: Jovičić izgubljen do 2018, tri igrača iz inostranstva su opcija za zamenu!

Sjajni rezultati crveno-belih na početku sezone bili su idealan povod da Terzić okupi novinare na Marakani.

- Imamo razlog za zadovoljstvo jer igre i rezultati u LE i na startu Superlige vratili su ponos i poverenje zvezdaške javnosti.

>>>DRINČIĆU PRETE SMRĆU ZBOG POVREDE JOVIČIĆA: Delije u žestokom napadu na bivšeg igrača Partizana

>>>NAJLUĐA TEORIJA ZAVERE: Vlasnik Krasnodara platio Drinčiću da polomi Jovičića!

/ Odradili smo izvarendan prelazni rok, doveli kvalitetne igrače, dva vrhunska stručnjaka - Vladana Milojevića i Mitra Mrkelu. Polako sklapamo sve kockice u jedan mozaik. Potrebno nam je vreme, ali smo na dobrom putu. Možda je šteta što Krasnodar dolazi ovako rano, ali moramo da verujemo da smo sposobni da ih izbacimo - rekao je Terzić u uvodnom izlaganju i nastavio:

- Moram da se vratim na neke stvari jer imam osećaj da je zvezdaška javnost zaboravila gde smo bili pre nekoliko godina. Niko nije verovao da ćemo smanjiti dug na 33 miliona evra i da ćemo Zvezdu u naredne dve tri godine dug dovesti na nulu. Sportski cilj je osvajanje šampionske titule i ulazak u Ligu Evrope.

Ubeđen sam da ćemo od Zvezde napraviti klub kojim će se ponositi svaki Zvezdaš. Dosta je posla pred nama, pogotovo investicionih.

Foto: Marko Todorović

Kada smo već kod investicija, Terzić je najavio veliku rekonstrukciju na Marakani. Kako u omladinskoj školi, tako i na samom stadionu.

- Moramo da podignemo nivo strukture omladinske škole na viši nivo. Počeli smo sa radovima i nadam se da će tokom jeseni biti završeni tri terena, da se stave reflektori, da napravimo zatvorenu salu, internat za stanovanje sa modernom kuhinjom gde bi igrači živeli. Ukupna vrednost tih radova bi iznosila milion i po evra. Nadam se da ćemo stići sve do Nove godine. Sredstva su obezbeđena, sklonjen je taj novac u našu ćerku firmu.

- Zatim, tu je rekonstrukcija zapadne tribine kako bi podigli nivo komfora za navijače. Najpre ćemo da demontiramo te postojeće stolice u centralnom delu. Smanjićemo kapacitet sedenja u tom bloku 4 i biće poseban ulaz, a stolice će biti nalik foteljama. Ubeđen sam da je i razlog loše posete na Zapadu je slab nivo infrastrukture.

Dug crveno-belih se smanjuje iz dana u dan, a Terzić je još jednom napomenuo plan koji su napravili sa bankama.

- Imamo sa domaćim bankama potpisane sporazume da u narednih 18 meseci da se 6.8 miliona otpiše, a ostalo plati. Nadamo se da ćemo uspeti još i 1.2 miliona otpisa da izvučemo.

- To su najkrucijalnije stvari. Mnogo važnije nego neka pobeda i poraz tokom sezone. Ove stvari udaraju temelj budućnosti Zvezde. Dakle, pre rezultata moramo da renoviramo temelj svoje kuće - a to je finansijska stabilizacija.

Foto: Marko Todorović

Zvezda je prethodnog meseca prihodovala ozbiljan novac.

- Prihodovali smo oko 10 miliona od transfera igrača. Od braće Ilić, Ristića, Plavšića, Manojlovića i Ruiza. Nijedan kapitalan igrač nije napustio naš tim, a prihodovali smo toliko novca. Oko 400.000 evra očekujemo od transfera Jovanovića iz zenita u Bordo (zadržali 10 odsto procenta), od UEFA dobijamo oko milion evra ulaskom u plej-of, od tv prava...Samim tim možemo da kažemo da smo prethodni mesec prihodovali oko 12 miliona evra - rekao je Terzić.

Braća Ilić su doneli najviše novca, a Terzić je objasnio suštinu transfera i klauzule.

- Kompletan novac ide Zvezdi jer smo Realu iz Niša platili 350.000 za njih. Što se tiče klauzule, Luka će igrati 12 mečeva po 60 minuta, a Ivan pet mečeva po 60 minuta. Ali i to je dogovoreno u razgovoru sa Milojevićem. Najpre smo njega pitali koliko bezbolno može sve to da prođe.

Terzić se dotakao i Rikardinja, ali i fudbalera koji ni po koju cenu ne smeju da napuste Marakanu.

- Videćemo šta uraditi sa Rikardinjom. U ovom momentu ne žurimo, iako je on taj peti stranac. Milojević čvrsto veruje u njega i njegove kvalitete, sada je povređen i teško da će igrati i u Surdulici.

Foto: Marko Todorović

- Boaći, Kanga, Donald, Le Talek su četvorica stranaca koji ni po koju cenu ne mogu da napuste klub na izričit zahtev Vladana Milojevića. Imamo milionske ponude za ove naše strance, ali ne želimo da razgovaramo dok se ne završe kvalifikacije za LE. A teško i tada. Ne znam šta je potrebno da se desi da bi ih prodali. Trenutno imamo stabilne finansije.

- Donald, Kanga i Le Talek, kao i Srnić, će dobiti ponude za nove ugovore. Samo je pitanje da li će to biti pre dvomeča sa Krasnodarom ili posle.

- Zvaničnih ponuda za Srnića nema, osim razgovora na tu temu. Ruiz odlazi u Arabiju za 500.000 evra. Oprostio je deo plata. Ni njemu se jednostavno nisu poklopile kockice. Zbog propisa FSS bili smo prinuđeni da baziramo tim na četiri stranca.

Bilo je reči i o sastanku Zajednice Superlige gde će se izjašnjavati o Statutu FSS.

- Zvezda ima svoj stav koji je iznela u javnost, a to je da smo protiv promene Statuta. Neshvatljivo je da svaki klub nema svog delegata, a to će se desiti promenom. Svi klubovi su se usaglasili sa Zvezdom, međutim neće da se zameraju Slaviši Kokezi. Zvezda se ne zalaže za sebe, nego za sve klubove.

- Zvezda se ne plaši nikoga i ima snagu i moć da se suprostavi Kokezi. Zato ispade da smo mi jedini protiv. I Partizan je veliki klub, ali neka sami objasne zašto nisu digli glas protiv Kokeze.

- Predsedik FSS želi da napravi Statut po kome ne može niko da ga smeni jer će on birati članove Skupštine. On želi da oduzme moć klubova da klubovi nemaju pravo glasa u Skupštini - jasan je bio Terzić.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vojkan

    7. avgust 2017 | 14:30

    Sa vasom kalkulacijom das 1 a dobijes 5miliona evra za 2 godine imacete budzet u plusu 33 miliona

  • jovana

    7. avgust 2017 | 14:32

    Da ne bude kao sa OFKB

  • Звезда *($#±•¥¿£©±••¥®¡®><)

    7. avgust 2017 | 14:39

    А по чему је то пртзн велики клуб? Јел освојио куп шампиона као Звезда? Познат је по Толетовим титулама, и по динаму, Петах тикви, Шамроку, фљармуртарију, Видеотону...и по томе што се њихови дугови не знају,већ се издају саопштења без печата, потписа...једино ако си то рекао онако, реда ради...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA