≫ 

KUKAVICE, PREVARANTU, POLUSVETE... Ovih 5 sukoba zbog selektora su uništavali reprezentaciju! (VIDEO)

Od 2006. godine, svačega smo se nagledali u reprezentaciji Srbije

  • 55

Turbulencije koje je izazvao odlazak Slavoljuba Muslina sa kormila fudbalske reprezentacije Srbije nije ništa novo u našem fudbalu, nažalost. Navikli smo na nesuglasice i sukobe koji ne donose ništa dobro, uglavnom su vodili u sunovrat.

Čak se i BBC čudio odluci FSS da se odrekne trenera koji je odveo tim sa prvog mesta na Mundijal, to je neodoljivo podsetilo na tradiciju jedne afričke zemlje pred Mundijale, a Muslin je imao oštre izjave na račun menadžera Mateje Kežmana.

A ako krenemo od čuvenog Mundijala 2006, videćemo bogat istorijat sukoba u kojima su učestvovali selektori, ili koji su zapravo nastali zbog onoga što su selektori činili.

1. SUKOB VIDIĆA I KEŽMANA 2006.

Foto: S. Pikula

Sve je delovalo idealno pred odlazak na Mundijal u Nemačku, ali je onda selektor Ilija Petković rešio da pozove sina Dušana, što je prvo unelo nezadovoljstvo u javnost, zatim i u tim.

Uvukla se nervoza, sve što se uspešno držalo ispod tepiha isplivalo je na površinu, pa su se čak oštro sukobili Nemanja Vidić i Mateja Kežman na samom turniru.

Tokom treninga bilo je varnica, koje nisu ništa neuobičajeno kada se igra sa previše žara, ali je sada granica prevaziđena, o čemu je Kežman pričao u autobiografiji.

- Koliko je bilo vatre i naboja moglo se videti i na treninzima. U medije su procurile i stvari koje nisu za novine, zbog atmosfere, ambijenta. Primera radi - moji dueli sa Vidićem.

Sada, posle svega, nazvao bih to glupošću, ali tada je adrenalin bio toliki da nije bilo samokontrole. Igrali smo na dva gola i kako primim loptu, tako me Vida udari, zakači.

- Vido, šta ti je, bre, čoveče?

- Ja tako treniram, tako igram!

- Znam, brate, ali imamo utakmicu, je l' treba da me povrediš?

- Ma, ćuti, samo igraj.

Onda on primi jednu loptu, malo je gurne, a ja ga obema nogama odignem od zemlje: Ja tako treniram, tako igram!

Foto: Marko Todorović

Primim onda ja loptu i ne vidim Vidića, zaskoči me s leđa i napravi takav start da se čulo samo moje koleno... Stavili su me na nosila i prebacili u bolnicu. Na snimku se videlo da koleno nije puklo, ali se radilo o jakom nagnnječenju. Vidić. Bili smo nekada cimeri, igrali plejstejšn. Odlazili na piće. Sad nisam mogao da ga prepoznam...

Dejan Stanković je kao lider imao pakleno težak zadatak da primiri situaciju, ali nije uspeo. Sve što smo dobili je ubedljiva eliminacija uz 6:0 protiv Argentine. Petković je potpuno pogubio konce igre, pa je rastanak bio neminovan.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tegeltija tele

    1. novembar 2017 | 16:30

    I posle se cudimo sto nas ceo svet mrzi...

  • Zeljko

    1. novembar 2017 | 18:32

    Nakon utakmica sa Austrijom i Gruzijom pljustali su komentari protiv Muslina.Napisao sam komentar podrske Muslinu,nesto u smislu nije bitno kako bitno je da smo se kvalifikovali i dobio 124 minusa.Sad kad je smenjen isti ti koji su ga napadali placu za njim.Ne znam da li je u pitanju licemjerstvo ili ono srpsko-uvijek budi protiv,kritikuj i buni se.

  • Misa Petkovic

    1. novembar 2017 | 18:00

    Samo neka me Neko prosvetli I objasni mi koja je to nasa taktika I nas stil igre???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA