≫ 

Sreća nije bila uz Zvezdu! Neverovatno da crveno-beli nisu pobedili BATE, sve se rešava protiv Kelna na Marakani! (FOTO) (VIDEO)

Bili su crveno-beli blizu pobede, ali se na kraju iz Belorusije vraćaju samo sa bodom

Crvena zvezda je remizirala u Belorusiji protiv BATE Borisova. Nije bilo golova, iako je Zvezda bila bliža tome, pogodila je i prečku preko Milana Rodića i imala nekoliko dobrih šansi, ali su mreže na kraju mirovale.

Šansu utakmice propustio je Boaći u 87. minutu, kada je imao idealnu priliku sa peterca, kada je glavom neometan šutirao pravo u golmana Šerbitskog.

Zvezda je bila mnogo bolja tokom čitavog meča, imala je više ozbiljnijih šansi, veći posed lopte, bolje je igrala, ali na kraju nije slomila čvrste Beloruse.

>>> ZVEZDINE KALKULACIJE ZA POSLEDNJE KOLO: Kojim rezultatima protiv Kelna obezbeđuje proleće u Evropi?

A imala je priliku i u 93. minutu, kada je golman BATE-a napravio kiks posle kornera, a onda je lopta došla do Rodića, koji je šutirao na prazan gol, ali je tamo jedan igrač BATE-a, sa gol linije sačuvao mrežu i sprečio Zvezdu da pobedi, što je na ovom meču i zaslužila.

Ono što je dodatni problem za Zvezdu jeste što je Keln pobedio Arsenal u Nemačkoj posle gola Žirasija sa penala u 62. minutu.

Ipak, sve je sada i dalje u Zvezdinim rukama. Ukoliko pobedi Keln na Marakani 7. decembra sigurno je druga. Može dalje i remijem, ali u tom slučaju BATE ne sme da pobedi Arsenal u Londonu.

Foto: Tanjug/AP

BATE BORISOV - CRVENA ZVEZDA 0:0

BATE: Šerbitski, Rios, Buljat, Milunović, Poljakov, Dragun, Volodko (Baga 56), Gordejčuk (Volodjko 79), Ivanić, Staševič, Rodionov (Signevič 62)

Zvezda: Borjan, Stojkovič, Le Talek, Savić, Rodić, Donald, Krstičić, Kanga, Srnić (Račić 90), Milić (Pešić 65), Boaći (Gobeljić 93)

Nošena podrškom Delija, koji su od starta zagrmeli i preuzeli navijačku dominaciju na Borisov Areni, fudbaleri Zvezde igrali su mnogo bolje od domaćina tokom čitavog prvog poluvremena.

>>> Тransparent podrške Delija za Ratka Mladića: Hiljadu doživotnih da su ti dali... (VIDEO)

Zvezda je u prvih 45 minuta dominirala, imala nekoliko pokušaja, potencijalno opasnih napada, šuteva ka golu, ali ozbiljnijih šansi nije bilo na obe strane. Svakako, crveno-beli su bili dominantniji, jer je BATE samo jednom u toku prvog poluvremena šutnuo na gol, i to veoma loše.

Kada je počeo drugi deo igre, BATE je došao do najozbiljnije šanse. Gordejčuk se našao u izglednoj prilici iskosa sa desne strane, šutirao je snažno, ali pored stative.

Foto: Tanjug/AP

Ipak, ubrzo je Zvezda posle te pretnje ponovo zagospodarila terenom, već u 50. minutu viđena je najbolja šansa! Centimetri su falili da Milan Rodić postigne prelep gol! Primio je loptu na ivici kaznenog prostora i iz voleja poslao projektil ka golu Šerbitskog. Lopta je pogodila prečku i odbila se tik ispred gol-linije.

Nakon toga Zvezda je nastavila da pleše po terenu. Igrale su se prave viktorije na polovini BATE-a. Zvezda je stezala obruč, a odlučio je i Milojević da pojača napad uvođenjem Pešića umesto Milića, koji je bio prilično loš na ovoj utakmici.

U 72. minutu ponovo je Rodić bio u sjajnoj šansi posle kornera! Skočio je visoko i neometano šutirao glavom sa oko 6-7 metara, ali ju je loše zahvatio i ona je prošla pored stative.

Nastavili su se napadi Zvezde i u nastavku. Pešić je pretio po desnom boku u nekoliko navrata, i u 83. minutu je lepo uposlio Boaćija, koji je slabo zahvatio volej.

Šta tek reći za šansu u kojoj se Boaći našao u 87. minutu, kada je dobio idealan centaršut sa leve strane, ali je neometan glavom šutirao direktno u Šerbitskog, koji je odbranio njegov udarac.

Sve će se rešavati u poslednjem kolu, kada Zvezda na Marakani 7. decembra dočekuje Keln, a Arsenal u Londonu igra protiv BATE-a. Ono što je dobro za Zvezdu, jeste što je i dalje sve u njenim rukama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Visestruki povratnik

    23. novembar 2017 | 18:37

    Zvezda da izgubi,Partizan da pobedi i bice slavlja veceras!!!

  • PFC

    23. novembar 2017 | 20:09

    Eeee da je to Rad i Borac čačak da se sklanjaju

  • Vlada

    23. novembar 2017 | 23:37

    Pa ne moze stalno sreca. Mora malo i znanje,a bogami i neki gol. Na srecu su sve bodove osvojili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA