≫ 

Ja kad vidim bahatog kolegu, pokažem njegovu sliku igračima i kažem evo šta je pričao o vama: Đukić otvorio dušu kao NIKAD! (VIDEO)

Trener Partizana pričao o svojoj filozofiji rada, poštovanju protivnika i čemu to uči igrače

  • 29

Trener fudbalera Partizana Miroslav Đukić gostovao je u emisiji "Partizanov vesnik" u kojoj je objašnjava kako se radi u Partizanu i kako se zapravo igrači bore za tim.

Pričao je o svojoj skromnosti o tome kako respektuje rivala, pa govori da će biti teška utakmica.

>>> ZADRUGA NA KONFERENCIJI PARTIZANA! Đukić pred meč decenije o svom gafu: Zvezda nije patentirala slogan, nemam više prijatelja među novinarima (VIDEO)

- Nema priilegovanih u Partizanu, ne može Leonardo da ne dođe na tri treninga i onda upadne u ekipu za sledeću utakmicu. Ne može.

- Moraš da treniraš da radiš i da se na treningu dokažeš i pokažeš, pa ćeš da igraš - kaže Đukić i objašnjava jednu situaciju.

SUMA MORA DA SE TRUDI

- Pred utakmicu posle Javora pitaju me koga ćemo na levu stranu,Toške ne može? Ja kažem, evidentno je. Bio bih nepošten prema sebi kada bih stavuio Sumu koji nije u ritmu. A vidimo mladog Pantića koji svojim zalaganjem traži to mesto.

- Suma mora da nadođe, da bude svestan, da kaže: Ja moram više da radim . Shvata da postoje pravila da se uđe u ovu ekipu.

- Prošle godine je bilo nezadovoljstva, što ja da trčim kad ovaj Leonardo neće i stoji? Ja kažem "momci, ajde da promenimo stvari. Ajde kaži ja ću da trčim, pa ćemo Leonarda da ubacimo u mašinu. Ne da se bunimo, već da nas bude više koji trče". Pa će i on početi da trči. Počeli su da menjaju čip, da menjaju ideju.

Printskrin: Youtube/Partizanov vesnik

Na pitanje novinara Željka Pantića šta ljudi očekuju od njega u izjavama i zašto ne mogu da podnesu da Đukić kaže da je "protivnik težak i da očekuje težak meč" strateg Partizana je odgovorio:

NE MOGU DA BUDEM BAHAT KAO MAFIJAŠI IZ DEVEDESETIH

- Kod nas se učaurilo da je skromnost slabost, a da je onaj ko je prepotentan, da treba da ga se plašimo. Valjda se to ukorenilo iz devedesetih kad su vladali mafijaši i kad su se svi plašili. Mene su roditelji učili da budem skroman i da poštujem protivnika.

- Kada kažem da je teška utakmica, ispoštovao sam protivnika, nisam bahat. Sama po sebi je utakmica teška. Na drugom mestu kada sam video nekad bahatog trenera koji je prepotentno dao neku izjavu, ja sam samo pokazao sliku mojim igračima i dodao: Pogledajate šta je rekao o vama. To je jedna vrsta motivacije - rekao je Đukić.

On je dodao da igrače uči skromnosti

- Ja sam uvek znao gde sam.I kada sam pobeđivao i kad su vikali Đukiću odlazi ja sam stajao na zemlji znao koliko vredim. Tako učim i igrače - poručio je Đukić.

Pogledajte video na 16 minuta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    24. novembar 2017 | 22:22

    90% komentara navijaca Zvezde...

  • Realan

    24. novembar 2017 | 21:13

    Đukić se uvek isticao poštovanjem svih i nije slučajno postao legenda Deportiva. Oduvek se izdvajao kulturom za razliku od nekih saigrača iz reprezentacije. Slučajno ili ne, ali on je javno otkrio najveći problem Srpskog fudbala! Nedostatak školovanih trenera mešanje u struku još od petlića je i dovelo do toga da on nekome u prvom timu mora da objašnjava kako i gde da se postavi u zavisnosti od lopte i rasporeda igrača. Takve stvari se nigde u Evropi ne govore prvotimcima. Igrači do 14 godine treba da budu potpuno tehnički obučeni a do 16. godine i taktički obučeni, od 16-18 se radi na snazi kako bi igrač mogao da izdrži napore kojima su izloženi prvotimci.

  • Koridori

    24. novembar 2017 | 20:33

    Slabi-nejaki protivnici, zna-nezna trener, igraju-ne igraju igraci Partizana, a oni odose u sledecu fazu. Sve cestitke I sretno u nastavku takmicenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA