On je najveća snaga CSKA, a pre 5 godina se pričalo da će u Zvezdu: I dalje se pamti kako je tada ponizio klub sa Marakane!

Sudbina je Viktora Gončarenka ponovo spojila sa Zvezdom, pet godina nakon spekulacija da bi mogao da preuzme klubu ekipe sa Marakane

  • 19

Foto: Tanjug/AP

Beloruski trener Viktor Gončarenko važi za jednog od najtalentovanijih trenera sveta, a sudbina ga je ponovo spojila sa Zvezdom, pet godina nakon što se spekulisalo da bi mogao da preuzme klupu kluba sa Marakane.

Žreb je hteo da se u 1/16 finala sastanu Zvezda i CSKA iz Moskve, koju predvodi Gončarenko, za koga je i Zvezdan Terzić svestan da je upravo on najveća snaga Armejaca.

>>> TRENER CSKA PORUČUJE: Svi znamo atmosferu u Beogradu, prijatelji iz Srbije će nam pomoći da skeniramo Zvezdu!

Upravo u ovo vreme pre 5 godina, kada je u Zvezdu na poziciju sportskog direktora došao Zoran Stojadinović, pojavile su se informacije da bi Gončarenko, koji je tada vodio BATE Borisov, mogao da preuzme Zvezdu.

STOJADINOVIĆ HTEO DA GA DOVEDE U ZVEZDU DOK JE BIO SPORTSKI DIREKTOR CRVENO-BELIH

Foto: crvenazevdzafk

On je bio velika želja Zorana Stojadinovića, ali na kraju ipak nije uspeo da ga dovede, i na Marakanu je kao rezervna opcija stigao Portugalac Rikardo Sa Pinto.

Sam Gončarenko kasnije je prokomentarisao sve kao ''novinarsku patku'', a na konkretno pitanje o Zvezdi dao je odgovor koji se nije dopao navijačima crveno-belih, a može se reći da je tom izjavom i ponizio klub sa Marakane, smatrajući ga manjim od BATE Borisova.

- Što se tiče Crvene zvezde, mogu da kažem da je to još jedna "novinarska patka", a one lete i lete. Ako bi već i trebalo da pređem negde, biće to klub veći od BATE Borisova - rekao je Gončarenko pre pet godina.

Foto: Tanjug/AP

Gončarenko je samo godinu dana kasnije napustio BATE i preuzeo Kuban iz Krasnodara, da bi potom jedne sezone vodio Ural, zatim je bio pomoćnik u CSKA, nakon toga trener Ufe, da bi konačno 2016. godine preuzeo klupu prvog tima CSKA iz Moskve.

Ironija je da je Zvezda u grupi izbacila upravo Gončarenkov prvi klub - BATE Borisov, a nema sumnje da će imati veliki motiv da eliminiše i CSKA i da dokaže talentovanom Belorusu da je Zvezda ipak veći klub i od BATE-a i od CSKA, jer iako punih 25 godina nije igrala proleće u Evropi, u vitrinama Marakane ima ''ušati'' pehar koji i BATE, ali i CSKA iz Moskve mogu samo da sanjaju.

Svakako će podsećanje na ovu izjavu biti samo motiv više i za igrače Zvezde, ali i za njene navijače da u šesnaestini finala eliminišu Armejce i Gončarenka.

OTAC MU PREMINUO U NUKLEARNOJ KATASTROFI U ČERNOBILJU, IGRAČKU KARIJERU ZAVRŠIO SA 25 GODINA

Foto: Tanjug/AP

Gončarenko je imao teško detinjstvo, jer mu je otac poginuo 1993. godine posle nuklearne nesreće u Černobilju, gde je radio kao inženjer. Njegov otac je bio ponosan na svog sina, veliki fudbalski fan i želeo je da on uspe u fudbalu.

Nakon smrti oca, Gončarenko je imao još veći motiv da se dokaže u fudbalu.

Foto: Guliver/Gareth Copley/Getty Images

Seniorsku fudbalsku karijeru počeo je 1995. godine, debitovao je sa 18 godina i igrao je na poziciji štopera. Sa BATE Borisovim je osvojio titulu u dve sezone, ali je morao da prekine karijeru već sa 25 godina zbog teške povrede.

Nakon toga se posvetio trenerskom poslu.  Od 2004. godine počeo je da trenira rezervni tim BATE-a, zatim je posle tri godine preuzeo i prvi tim, od koga je napravio moćno evropsko ime, i redovnog učesnika Lige šampiona.

Karijera mu je nakon toga krenula uzlaznom putanjom, a mnogi fudbalski stručnjaci smatraju Gončarenka jednim od glavnih menadžera budućnosti u Evropi.

Njegova metodologija rada bazira se na preciznim pripremama, odličnom motivisanju igrača i stalnoj želi za napretkom i učenjem. Ima izuzetno iskustvo i 13 godina karijere kao trener, iako je i dalje mlad i ima svega 40 godina.

Daljinac

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rogozin

    11. decembar 2017 | 17:09

    I nas Miloje je jedan od najtalentovanijih trenera na svetu, i jako mlad. Napred Zvezda.

  • GROBAR spalio Đenku

    11. decembar 2017 | 16:55

    Znao sam,odmah se analizira Zvezdin protivnik.Ne daj Boze da bude prvo Partizanov.U pravu je Zeljko Pantic za sve.Koliko vam je Partizan trn u oku,ali neka,mi tiho odradjujemo svoj posao.

  • Habib

    11. decembar 2017 | 18:13

    Nebitna prica totalno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA