≫ 

Poznat je pravi razlog raskida između Ibrahimovića i Junajteda: Imaće čak 95% manju platu u Los Anđelesu

Šveđanin je shvatio da na "Teatru snova" ne može da ispuni svoj najveći san

  • 8

Zlatan Ibrahimović je prethodne nedelje postao član Los Anđeles Galaksija, a mnoge je iznenadila ta vest, jer je popularni Ibra tek pre nekoliko meseci potpisao novi ugovor sa Crvenim đavolima, kada se potpuno opravio od teške povrede ligamenta kolena.

Iako je već u godinama, Šveđanin očigledno ne smatra da je na zalasku karijere, i ima želju da svoju igru pokaže i pred publikom na drugom kontinentu i da bude pravi promoter fudbala i MLS ligi.

>>> Ibrahimović priča na srpskom u najluđoj reklami ikada: Šta to radiš, seljak? Oćeš me *ebati možda? (VIDEO)

Ibrahimović je imao nameru da nastavi da igra za Junajted, ali je svhvatio da na Old Trafordu više nema šanse da osvoji trofej koji je toliko želeo, pa je odlučio da napusti klub.

Doktor Fredi Fu Ho-Kueng, koji je lečio Ibrahimovića nakon operacije kolena, istakao je da je uveren da je Šveđanin odlučio da napusti Junajted nakon ispadanja iz Lige šampiona i da je to pravi razlog njegovog odlaska u "grad Anđela".

- Ibrahimović i Murinjo su imali odličnu saradnju. Voleo je Mančester junajted, tamo su ga pre povrede smatrali herojem. Želeo je da se vrati jači i da osvoji još trofeja, a posebno Ligu šampiona. Ispadanje od Sevijle je presudilo o odluci, uveren sam u to. Želeo je silno trofej Lige šampiona, ali nažalost, verovatno i da je ostao tu, Junajted ne bi došao do trofeja, jer je konkurencija prejaka - zaključio je doktor.

Ibrahimović će u Los Anđeles Galaksiju godišnje zarađivati 1,2 miliona evra, što je čak 95% manje u odnosu na ono što je imao u Mančester junajtedu, zbog restrikcija koje ima MLS kada su plate igrača u pitanju.

Ali, Ibrahimović ističe da je imao ambicije da svoju igru pokaže i publici "preko bare", i da mu novac nije bio prioritet.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA