≫ 

Partizan se poigrao pred Kup, Nišlije idu u Evropu, Voša demolirala Čuku sa 6:1! (VIDEO)

Crno-beli se uspešno zagrejali za Kup!

  • 32

Fudbaleri Partizana pobedili su Spartak iz Subotice sa 2:0 za kraj superligaškog ciklusa, u kom su završili na 2. mestu iza Crvene zvezde.

Partizanu je ovaj meč bio rutinska priprema za finale Kupa Srbije, naredne srede u Surdulici protiv Mladosti, dok je Spartak bio u prilici da ode u kvalifikacije za Ligu Evrope, ali nije uspeo da namuči crno-bele kao nekada.

Radnički Niš je pobedio Napredak sa 4:1 i zauzeo 3. mesto iako ima isti broj bodova kao Spartak (37), jer je nakon prvih 30 kola bio na boljoj poziciji.

Ukoliko crno-beli osvoje Kup, Spartak može računati na evropsku šansu, a bez šanse ostao je Voždovac.

Za kraj, Čukarički je dobio težak nokaut od Vojvodine sa čak 6:1!

>>>Šokantna završnica borbe za opstanak: Bačka dočekala spas u 90. minutu i oterala Javor u drugu ligu!

Partizan je već u 3. minutu najavio trijumf majstorijom Pantića. Talenat crno-belih je vrhunski baratao loptom ulazeći u 16 metara i između trojice čuvara je vrhunski podigao loptu u sam gornji ugao mreže nepomičnog Lučića.

Nije Spartak na to imao adekvatan odgovor, tempo je bio blag tokom većeg dela meča, a naročito je splasnuo nakon pogotka Tavambe, koji je imao dobar dupli pas sa Ivanovićem.

Foto: FK Partizan

Navijače je obradovao oporavak Luke Cucina, talentovani igrač crno-belih je bacio štake i sprema se za povratak, a u nastavku, crno-beli su imali nekoliko šansi da uvećaju razliku.

Delovali su smireno, hladnokrvno, nijednom nisu siguran rezultat doveli u pitanje, nisu se previše ni potrošili, pa su idealno napravili uvertiru za Kup, koji može biti svetla tačka sezone.

Radnički je u Nišu pobedio posle preokreta, s obzirom na to da je Napredak vodio pogotkom Nikole Eskića. Pobedu domaćinu i plasman u kvalifikacije za Ligu Evropa doneli su Saša Stojanović i Marko Mrkić sa po jednim i Slaviša Stojanović sa dva gola.

U utakmici koja na kraju nije imala rezultatski značaj, Vojvodina je na Banovom brdu deklasirala Čukarički rezultatom 6:1. Čak četiri gola je Viktor Eze, po jedan Lazar Zličić i Lazar Arsić, dok je autogol postigao Miroslav Bogosavac. Strelac za poraženi tim bio je Slobodan Tedić.

Kada je reč o utakmici na stadionu u Humskoj, pre nje nije održan minut ćutanja za preminulog Dušana Trbojevića, nekadašnjeg fudbalera i trenera i skauta u omladinskoj školi Partizana. Samo je bio istaknut transparent na tribinama na kom je pisalo: "Čika Trbo, hvala i neka Vam je večna slava".

PARTIZAN - SPARTAK 1:0

(Pantić 3, Tavamba 28)

Stadion: Partizan Gledalaca: - Sudija: Dragan Čolović (Raška)

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Marković, Antonov - Jevtović, Pantić, Zdjelar, Đerlek - Tavamba (od 59. Jovanović), Ivanović.

SPARTAK: I. Lučić - Vukčević (od 67. Milošević), Ćalasan, Kerkez, Stojković – Šimura, Tekijaški - M. Lučić, Glavčić, Dunđerski - Đuričin. Klupa: Pavlović, Torbica, Milošević, Matijević, Vučićević, Dokić, Popović.

Foto: MN Press
Foto: MN Press
Foto: MN Press
Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VeljaCZV

    17. maj 2018 | 19:16

    Bravo Panticuuuu Sad si stvarno osigurao titulu vicesampiona Srbije :))))

  • ⭐⭐⭐

    17. maj 2018 | 20:01

    Poigrava?? Ooo pa ovaj Partizan je ozbiljan tim 😂😂😂😂😂😂😂😂

  • nscz

    18. maj 2018 | 05:04

    @Dragan pa bude li se Spartaku uzelo 3 boda partizanima ce se uzeti 7 titula zbog namestanja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA