≫ 

Đukić neće da ide, Partizan neće da ga plati: Trener i klub u pat poziciji!

Trener crno - belih ne želi sporazumni raskid, a klubu je mnogo da ga plaća i da dovede novog trenera

  • 43

Osvajanje Kupa popravilo pregovarački položaj šefa struke Partizana, pa klub ima dilemu u vezi sa njegovim budućim statusom.

Nastavljaju li trener Miroslav Đukić i Partizan zajedno - pitanje je nad pitanjima dan posle osvajanja Kupa Srbije. Jer da epilog nije bio povoljan po crno-bele, ono ne bi ni dolazilo na dnevni red, već bi se naprosto podrazumevalo.

>>> Otkrivamo! Ovo je Partizanova nova lista za pojačanja: Bivši igrač Rome, "Spidi", strani napadač... (VIDEO)

U ovoj situaciji, kada klub iz Humske mora brzo da deluje, jer nova sezona počinje već za dve i po sedmice, na pomolu je očito mala drama, koju je sam trener u Surdulici nagovestio kroz redove. On bi, jasno je kao dan, da ostane – ako može, smatra da je sve bilo u redu, a ne smeta mu ni rastanak, pod uslovom da se - plati.

Čelnici, pak, ne dele to mišljenje, znaju da su u poslednji čas izbegli Golgotu pred javnošću i navijačima, ali ne bi baš ni da isplate ugovor šefu struke u potpunosti. Dakle, sve je u igri, a epilog se očekuje tek početkom naredne sedmice, saznaje Telegraf.rs.

Ne brinite, neću ja niđe: Miroslav Đukić trener Partizana Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Od pokojnika do pukovnika – put je koji je za samo nekoliko dana prošao Miroslav Đukić na klupi Partizana, da bi posle posle osvajanja Kupa Srbije dočekao svojih “pet minuta” i slavodobitno izjavio da je sezona za njega i tim “vrhunska”.

Dele li i čelnici kluba iz Humske njegovo mišljenje? Sviđa li im se činjienica da je zaostatak u odnosu na Crvenu zvezdu bio ogroman, čak 23 boda, odnosno 17 sa podelom pre plej-ofa? Na posletku, svidja li im se to što je igra tokom većeg dela sezone bila baš onakva kakvom su je, uz orkestar nedavno, opisali “Partizanovci” na istočnoj tribini, kao - “Posmrtni marš”. I što su na konto toga i pomenuti čelnici kluba, kao i sam trener i igrači trpeli cele sezone uvrede i zvižduke razjedinjene publike.

Iskreno – teško da im se dopada sve navedeno, a još manje Đukićeva formulacija da je sve to bilo vrhunski, kada je i laiku jasno da je Partizan u Surdulici spasavao obraz i čast.

Odnosno, da je trofej, koji je klubu oduvek treći proritet (po principu “daj šta daš”) zapravo sprečio mnogo veća “pomeranja” od već viđene smene šefa stručnog štaba i rekonstrukcije celog tima.

Na početku sezone predstavljen kao veliki dobitak za Partizan Ivica Iliev (levo) u Miroslav Đukić Foto: Marko Todorović

TROFEJ ĐUKIĆU DONEO PREDNOST U PREGOVORIMA

Ipak, upravo je taj pehar dao Đukiću “krila” i hrabrost da se između redova, a putem TV ekrana, obrati onima sa kojima će pregovarati o nastavku ili raskidu saradnje. Potpuno mu je promenio pregovaračku poziciju i doveo ga u situaciju da pred čelnike, u susretu “oči u oči”, iznese svoje štihove na talon – proleće u Evropi i Kup Srbije.

Otuda će imati dobar zalog da kaže: gospodo izvolite, evo trofej, evo proleće u Evropi.

Ako vam se dopada – nastavljamo dalje.

U suprotnom – platite mi još godinu ugovora (oko 400.000 evra), pa hajmo svako na svoju stranu i da se ne ljubimo... Ako je suditi po raspoloženju čelnika i pričama koje su kolale poslednjih desetak dana oko kluba iz Humske – Partizanu ne odgovara nijedna od trenutno ponuđenih opcija. Zašto?

Foto: Partizan.rs/Miroslav Todorović

Zato da što velika većina čelnika ne misli da je sezona vrhunska i želi nešto da promeni, počevši od trenera. Ali ta rokada ima i svoju cenu, rekosmo već koliko, izraženo u evrima.

U SLUČAJU SMENE MORA DA SE PLAĆA STARI, ALI I NOVI TRENER

Čak i da “zagrizu” i smene Đukića, a bez sporazumnog raskida saradnje, morali bi da plaćaju i novog trenera i pomenutih 400.000 evra bivšem, dok ne nađe novi angažman. A, on sigurno ne bi žurio...

Zato bi crno-beli najradije da se dogovore sa trenerom, da isplate samo deo sume zagarantovane ugovorom i okrenu se drugim rešenjima. Polažu nade i dobru saradnju sa Đukićevim agentom Falijem Ramadanijem. No, svako ko bolje poznaje trenera, zna da se radi o čoveku sa manirima, ali, što naš narod kaže - “namazanom svim bojama”.

Iskusnom u ovakvim situacijama i spremnom da mirno sačeka krajnji epilog, bez obzira na sugestije sa strane.

U Humskoj su trenutno na snazi konsultacije, sabira se i oduzima, svaki detalj učinka struke i ekipe, svaki evro koji bi mogao da bude potrošen. A, nova sedmica daće odgovor na pitanje koje su mediji u Srbiji prvi put postavili u februaru, zatim u martu i aprilu - nekoliko puta i na koncu posle završetka sezone: hoće li doći do prevremenog rastanka trenera i kluba ili je Miroslav Đukić zaista poput mačke sa devet života?

VIDEO: Evo šta je Miroslav Đukić rekao posle osvajanja Kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizanovac

    24. maj 2018 | 18:30

    Toliko Djuka voli Partizan da ne moze da ga napusti ali "nije"to zbog toga sto bi ostao bez para 😂😂

  • dusan

    24. maj 2018 | 16:42

    zna covek ako ode da vise nikoga ne moze da trenira.onaj ko ga je doveo treba da ode zajedno sa njim.partizan je bio bez igre, prodje po 80 min, a da ne izvede korner, vrlo cesto celo poluvreme nema sut u okvir gola i covek bez pardona kaze da je zadovoljan igrom i rezultatima.20 bodova kasni za prvakom i on opet kaze da je zadovoljan........to je njegov nacin igre, to je njegova filozofija.klub se uklapa u to jer i nije za bolje.

  • GROBAR spalio Đenku

    24. maj 2018 | 18:43

    Da li ste vi ljudi normalni? Covjek prosao grupu LE i uzeo Kup i sta hocete vise. Ne moze se uvijek uzeti prvenstvo. Kakav neuspjeh, to samo govori onaj ko nema veze sa sportom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA