≫ 

Gvardiola dao zeleno svetlo za dovođenje Murinjove mete od 70 miliona! (FOTO)

Vezni fudbaler Bajern Minhena će po svemu sudeći ponovo sarađivati sa svojim bivšim trenerom iz Barselone

  • 4

Vlasnici Mančester Junajteda su želeli da autoritativno započnu letnji prelazni rok dovođenjem dva odlična igrača iz redova Bajern Minhena - Roberta Levandovskog i Tijaga Alkantaru, prenosi britanski Independent.

>>>Murinjova izjava jasno govori o tome kako je Junajted igrao na turneji u SAD (VIDEO)

Međutim, sada su se ipak i čelnici Mančester Sitija uključili u trku za odličnim španskim igračem sredine terena, kojeg je Gvardiola bezuspešno pokušavao da dovede u više navrata od kako je stigao u Engelsku.

Tijago Alkantara će vrlo verovatno napustiti Bundesligu ovog leta Foto: Tanjug/AP

Popularni Pep je preuzeo klupu Mančester Sitija u leto 2016. godine, a jedan od prvih igrača koji je bio na listi želja trofejnog stručnjaka bio je upravo Tijago Alkantara, ali su Bavarci tada odbili ponudu, da bi to uradili još jednom u januaru prošle godine.

>>>Gvardiola ostaje bogati Građanin, zvanično je najplaćeniji trener sveta! (VIDEO)

Da podsetimo, upravo je Gvardiola doveo Alkantaru u redove minhenskog Bajerna 2013. godine, time preduhtrivši Mančester Junajted, da bi sada Pep mogao da ponovi istu stvar od pre 5 godina.

Vlasnici Mančester Sitija nameravaju da osveže vezni red počevši od januara ove godine, posebno nakon neuspeha prilikom dovođenja Freda i Žoržinja, kada su Junjted i Čelsi bili brži od njih.

- Jaja Ture napušta klub, tako da bi morali da pronađemo zamenu za njega, kao i da dovedemo još jednog kvalitenog igrača na sredini terena, ili eventulano dva, ali ne više. Ljudi mi možda ne veruju, ali mi ne možemo da priuštimo da trošimo preko 300 milona evra svake sezone - izjavio je Gvardiola.

Gvardiola je odlično upoznat sa kvalitetima svog bivšeg igrača Foto: AP/Tanjug

Španski stručnjak ne želi da pravi ishitrene kupovine, iako on ne smatra da bi dovođenje Alkantare bio paničan potez, uzimajući u obzir koliko dobro poznaje španskog reprezentativca.

>>>Pogbin odgovor Gvardioli: Dva gola i ofarbana kosa u bojama Sitija! (FOTO)

Nakon što je Bajern potpisao ugovor sa Leonom Goreckom, šampioni Nemačke su spremni na prodaju Alkantare, međutim, Siti nije jedini kandidat s obzirom da je Barselona zainteresovana da vrati svog nekadašnjeg igrača.

Kako navode španski mediji, Tijago Alkantara je favorizuje Barselonu s obziom da je ponikao u njihovoj omladinskoj šlkoli, popularnoj La Masiji.

 
Vamos a por todo ⚽️🇪🇸#WorldCupA post shared by Thiago Alcantara (@thiago6) on

>>>Pike isprozivao Gvardiolu: Preporodio sam se kad je otišao iz Barse

Da stvar bude još komplikovanija, sudeći po listu Marka, čelnici Real Madrida takođe su zainteresovani za Alkantaru jer veruju da njihov novi trener, Žulen Lopetegi, želi da ponovo sarađuje sa jednim od njegovih omiljenih igrača.

Tijago Alkantara, koji je zbog povrede propustio dosta mečeva protekle sezone, je pod ugovorom sa bavarskim timom do 2021. godine.

VIDEO: Žoze Murinjo prognozira utakmicu Engleska - Hrvatska

(Telegaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hah

    23. jul 2018 | 16:59

    I sta kaze gvardiola, ne moze svako leto da daje 200m za pojacanja??? Hahahahahaha

  • Ne zaboravi junake sa Kosara

    23. jul 2018 | 18:34

    Gvardiola se fura daje strucnjak iz buducnosti a u stvari je prevarant svetske klase

  • Milan

    23. jul 2018 | 19:59

    I opet gvardiola nece nista uraditi u ligi sampiona....ko i u bajernu 3 godine.kazu bio prvak nemacke sa bajernom...to bi i moja baba bila.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA